Voordelen van een Dash freerun opstelling in je gemeente

Dash freerun opstelling

‘Een stad zonder urban scene is een stad zonder toekomst voor jongeren!’ Urban sports in het algemeen en freerunning/parkour in het bijzonder is een stroming die ontzettend snel groeit. Steeds meer jongeren herkennen zich in de vrijheid van het bewegen in de openbare ruimte. In de freerunscene is het credo ‘jong leert jong’ dus freerunners zijn altijd op zoek naar locaties waar ze op een prettige manier andere jongeren met de sport in contact kunnen laten komen. Vanuit de scene is er dan ook steeds meer vraag naar veilige locaties om te trainen.

Dash: voor en door freerunners

Onze nieuwe Dash freerun-apparaten zijn ontworpen voor veilige training in openbare ruimtes en komen voort uit door de cultuur en filosofie van freerunning. De freerunning scene is dan ook een eigen subcultuur met een heel eigen karakter. Een subcultuur die stimuleert tot bewegen en die stimuleert tot sociale verbondenheid.

Is Dash veilig?

Dash voldoet aan alle eisen voor parkour conform EN16899.

Het beeld van Freerunning verwijst naar gevaarlijk uitziende trucs. De realiteit is echter anders: risico’s worden niet genomen en gevaarlijke dingen zijn stap voor stap en door herhaling geleerd. Freerunners zijn er van bewust dat ze risicobeoordeling moeten trainen, grenzen verleggen moet in kleine stappen. Wist je dat studies aantonen dat freerunner veiliger is dan voetbal?

Concrete voordelen

Wat zijn nu eigenlijk de concrete voordelen van een volledig gecertificeerde Dash freerunlocatie in je stad?

  1. Een sportplek waar deze snel groeiende groep sporters VEILIG kunnen trainen op gecertificeerde toestellen volledig ontworpen zijn om te sporten en te spelen in de openbare ruimte.
  2. Een ontmoetingsplek waar ook andere jeugd met deze positieve manier van bewegen in contact kan komen en waar ze elkaar kunnen stimuleren om in beweging te komen en van elkaar kunnen leren.
  3. Een openbare plek waar deze vorm van urban culture kan bloeien. Met alle voordelen die hierbij horen!

Urban sports biedt immers kansen voor:

  • Sport & Cultureel domein: Nieuwe dynamiek aan cultuur-en sport-aanbod.
  • Sociaal –maatschappelijk domein: Werken aan weerbare en initiatiefrijke mensen.
  • Ruimtelijk domein: Stad als podium/playground.
  • Economisch domein: Jongeren verbinden met de stad en verbinden met elkaar.

Is een Dash freerun opstelling
wel veilig?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.