Outdoor sportplekken

Hoe zorg ik als gemeente voor meer sportplekken buiten?

Veel gemeenten merken een sterk toenemende vraag vanuit sporters die bootcamp of calisthenics beoefenen. Mede door het Sportakkoord. Sporttrainingen in de buitenlucht zijn een goede aanvulling op een ronde hardlopen of wandeling en zijn daarmee laagdrempelig toegankelijk. Hoeveel outdoor sportplekken heb jij al in je gemeente?

Sportplek voor de hele buurt

We zijn ons steeds meer bewust van het belang van een gezonde leefstijl en willen allemaal graag meer sporten en bewegen. Bij Yalp geloven we in sportplekken die niet specifiek voor één sportende doelgroep ontworpen zijn. Door een sportplek te ontwerpen die uitdagend genoeg is voor een ervaren calisthenics atleet maar ook toegankelijk genoeg is voor iemand die nog nooit gesport heeft krijg je een sportplek die voor de hele buurt interessant is.

Outdoor sport is het helemaal

Sporten in de openbare ruimte wordt steeds populairder. Lees er meer over in onze blog “10 redenen waarom buiten sporten eigenlijk beter is dan in een sportschool”. Het ene sportpark na het andere komt van de grond en er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Functional training (crossfit), calisthenics, bootcamp en outdoor fitness zijn volgens ons de ingrediënten die leiden tot een sportplek waar synergie ontstaat. Verschillende groepen mensen in de samenleving ontmoeten, inspireren en motiveren elkaar hier!

Goed om te weten:

  • Calisthenics is gebaseerd op het eigen lichaamsgewicht.
  • Bij bootcamp maak je ook vaak gebruik van attributen zoals kettlebells en touwen.
  • Outdoor fitness producten zijn toestellen voor oefeningen bekend uit de sportschool.
  • Met Sisu kun je aan krachttraining doen met gewichten 5- 85 kilo! Lees meer.
  • De toestellen uit de fitnesslijnen van Yalp kunnen tegen een stootje en zijn geschikt zijn voor de openbare ruimte.
  • De toestellen zijn onderhoudsvriendelijk.
Bootcamp en fitness Universiteit Twente - sportplek

Bootcamp & Calisthenics

Sporten in de buitenlucht

"Er wordt met regelmaat getraind en er is flink wat animo voor de toestellen. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit en gebruik."

Calisthenics, bootcamp en outdoor fitness

Ongebonden sporten in de openbare ruimte is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Het Sportakkoord is een mooie ontwikkeling hierin. Veel gemeenten willen sporters dan ook faciliteren om ook in de buitenruimte het beste uit zichzelf te halen.

Op zoek naar een openbare sportplek die álles in zich heeft voor zowel de beginnende als de gevorderde sporter? Bij Yalp zorgen we voor een complete sportplek met een prettige mix van toestellen waar verschillende elementen in terugkomen.

Bekijk hier alle toestellen

Op veilige afstand met Yalp Workout Cycle 1.5

Onze openbare ruimte is belangrijk als het gaat om sporten, spelen, ontmoeten en ontspannen. Buiten trainen is enorm populair, ook omdat het veiliger voelt als het gaat om besmettingsrisico rondom het coronavirus. De Yalp Workout Cycle 1.5 is een outdoor sportplek waarbij rekening wordt gehouden met social distancing. Zodat iedereen fit en gezond kan blijven, zelfs wanneer afstand houden een verplichting is.

Lees meer

We hebben een uitgebreid assortiment

voor bootcamp, calisthenics & fitness

Catalogus zien?

Klik hier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.