Beweegpark Noord Aa Zoetermeer

Dit beweegpark is dé buitenlocatie waar iedereen gratis kan bewegen en ontmoeten

Het park bestaat uit een afwisselende inrichting welke de beleving op allerlei manieren prikkelt met beweegtoestellen voor ouderen, een parkour en fitnesstoestellen voor de jongere generatie. Met 300 tot 400 sporters in de week kan Beweegpark Noord Aa trots zijn op deze sport- en ontmoetingsplek.

Waarom in Zoetermeer?

Ruim vier op de tien jongeren in Zoetermeer geven aan zich matig tot zeer ernstig eenzaam te voelen. Bijna de helft van de jongeren mist een of meer soorten ontmoetingsplekken in de buurt. Onder de ouderen is 10% ernstig tot zeer ernstig eenzaam en 28% matig eenzaam (bron: projectplan).

"Het is geworden zoals wij dat voor ogen hadden en gezien de vele positieve reacties hebben wij een goede samenwerking gehad met Yalp"

opening beweegpark Noord Aa zoetermeer

Bekijk
dit gave park in
Zoetermeer

Doel 

De doelstelling van dit park is het bevorderen en stimuleren van sociale contacten, beweging en een gezonde leefstijl voor jong en oud waarbij het bewegen voor ouderen bij moet dragen aan het langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Dit park wil ontmoetingen tussen inwoners van jong tot oud stimuleren en de beleving van de omgeving vergroten door actief te zijn in de buitenlucht.

Jeugd wil meer bewegingsvrijheid 

Doordat jongeren bezig zijn met sport gaan ze bewuster met hun leefstijl om. Niet roken, gezonder eten en sporten geven meteen het goede voorbeeld aan andere jongeren. Jeugd bindt zich bovendien steeds minder aan de traditionele sportverenigingen. Jeugd vindt sport wel belangrijk maar ze willen meer bewegingsvrijheid (letterlijk en figuurlijk), en minder verplichtingen. Naast jongeren zullen er ook volwassenen trainen, waardoor jong en oud samen komt. Sociaal gezien is dit dus ook een meerwaarde.

Tot stand gekomen met LEADER

Gebiedsontwikkeling en leefbaarheid worden steeds belangrijker. Om samen te werken aan de sociaal-economische ontwikkeling van het platteland en aan duurzaam beheer van de ruimte LEADER subsidie beschikbaar. De regeling is bedoeld voor samenwerkingsverbanden tussen (overheids)organisaties, (landbouw)ondernemers of particulieren op het platteland die met veel enthousiasme en op een eigen originele wijze hun eigen leef- en werkomgeving willen verbeteren. Bewoners kunnen zelf met vernieuwende plannen komen; LEADER helpt hen om deze uit te voeren. Binnen de LEADER aanvraag is de gemeente de eerste schakel, zij moeten geloven in het project en akkoord geven.

Na een oproep van de burgemeester om meer te gaan bewegen is een burgerinitiatief gestart. Samen met de gemeente Zoetermeer, Fonds 1818, LangeLand Ziekenhuis en Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid Leiden zijn de handen ineen geslagen en is uiteindelijk de funding voor dit prachtige project gerealiseerd.

 

<p>Zoetermeer sport bij beweegpark Noord Aa!</p>

Zoetermeer sport bij beweegpark Noord Aa!

Na 2 jaar nog steeds tevreden

Twee jaar na de oplevering zochten Joost den Ridder van Yalp, Jasper Harteveld van Beweegpark Noord Aa en Björn Lugthart, wethouder Sport van Rijswijk, elkaar op in het park. Jasper Harteveld heeft zijn ervaringen met Yalp met de wethouder gedeeld en hij gaf aan: “Yalp is de beste keus!” Daar zijn wij best een beetje trots op. Een tevreden klant is het grootste compliment! Verder gaf Jasper Harteveld de tip om vooral goed rond te kijken naar fondsen die willen doneren. Ook daarbij kan Yalp helpen.

(1/6) - Beweegpark Noord Aa

(1/6) - Beweegpark Noord Aa

(2/6) - Beweegpark Noord Aa

(2/6) - Beweegpark Noord Aa

(3/6) Beweegpark Noord Aa

(3/6) Beweegpark Noord Aa

(4/6) Beweegpark Noord Aa

(4/6) Beweegpark Noord Aa

(5/6) Beweegpark Noord Aa

(5/6) Beweegpark Noord Aa

(6/6) Beweegpark Noord Aa

(6/6) Beweegpark Noord Aa

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.