Bootcamppark Universiteit Twente

Gave bootcamp locatie in Enschede – Universiteit Twente

De sport bootcamp wordt in Nederland steeds populairder. Op een ruimte van 330 vierkant meter verrees op de campus van Universiteit Twente een uitgebreide verzameling toestellen en trainingsaanleidingen om deze sport te beoefenen. Jumpboxes, buikspierbankjes, ladders, touwen om aan te slingeren, een sprintbaan en een klimwand. De sportfaciliteit is bedoeld voor studenten en medewerkers van de universiteit, met name ook met een internationale achtergrond.

Bij bootcamp doen sporters alleen of in groepsverband verschillende spierversterkende oefeningen, tijdens en naast het hardlopen. De hypermoderne stormbaan bij de Universiteit Twente sluit aan bij deze sporttrend bootcamp, dat steeds meer wordt aangeboden in parken en steden.

"Wij zijn met deze bootcamp-faciliteit dan ook zeker geen trendsetters, maar trendvolgers. We zien dat bootcamp in Enschede meer en meer beoefend wordt."

Sporten en ontmoeten

“De komst van deze sportlocatie vangt deels de drukte van ons indoor fitnesscentrum op. Tegelijkertijd is er bij studenten een groeiende behoefte om naast in groepsverband ook individueel te kunnen sporten op een eigen gekozen tijdstip.” Deze behoefte is er met name bij internationale studenten die nog kort in Nederland zijn. Individueel sporten op de nieuwe bootcampfaciliteit is dan laagdrempelig én een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten. De universiteit benadrukt dat de toestellen alleen toegankelijk zijn voor studenten en medewerkers die in het bezit zijn van een Union- of Campuskaart.

Universiteit Twente - Bootcamp

Bootcamp
Universiteit Enschede

Buiten muziek maken op outdoor DJ-tafel

Net naast de bootcamp stormbaan is een muzikale ontmoetingsplek aangelegd. De Fono is een DJ-tafel voor buiten, waarmee studenten muziek kunnen mixen die op hun smartphone staat. Sanne Kleijnenberg legt uit: “Wij willen graag de combinatie maken met de afdeling cultuur waarbij de invloed van muziek natuurlijk bijzonder groot is. Deze outdoor DJ-tafel past hier prima in als middel om te verbinden. Verder willen wij in de zomermaanden de groepslessen buiten kunnen geven.” De DJ-tafel is hier natuurlijk een ideale aanvulling op.

Doel bereikt

Sanne Kleinenberg: “Gebruikers zijn zeer content en wij ontvangen nu ook al vragen van ‘buiten’. Samen met de atletiekbaan is er een nieuwe complete omgeving ontstaan voor een breed gebruik. Verder is dit gebied in trek bij de afdeling communicatie/PR. Maar al te graag wil men de area gebruiken voor festiviteiten en openingen, mede vanwege de aanleg en belettering ‘University of Twente’. Het pleintje bij de Fono wordt al gebruikt en bij mooi weer zitten/chillen er altijd mensen. Ik zeg: doel bereikt.”

"Yalp heeft dit mooi aangelegd en tot dusver kunnen we alleen maar tevreden zijn"

(1/3)

(1/3)

(2/3)

(2/3)

(3/3)

(3/3)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.