My Yalp

Openbare ruimte

Vroesenpark Rotterdam

Het Rotterdamse Vroesenpark werd al jaren intensief gebruikt voor bootcamps. Speciaal voor deze doelgroep heeft de gemeente een sportplek laten inrichten met verschillende bootcamp- en calisthenicstoestellen. Niemand hoeft dus meer zijn eigen materialen mee te slepen om in het Vroesenpark te kunnen bewegen. Het park is openbaar, dus iedereen kan gratis komen sporten!

"We kregen signalen van mensen die buiten clubs om graag zelf willen sporten, maar het toch wel prettig vinden als er iets staat waar ze dat in kunnen doen. De gemeente heeft het parkje daarom speciaal hiervoor ontwikkeld, in samenspraak met de sporters."

Bootcamp in de openbare ruimte

Ongebonden sporten in de openbare ruimte is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Veel gemeenten willen sporters faciliteren om ook in de buitenruimte het beste uit zichzelf te halen. De bootcamp elementen zijn speciaal ontwikkeld voor in de openbare ruimte en kunnen tegen een stootje. In het ontwerp van de outdoor fitness en bootcamp toestellen is gekozen voor robuuste materialen.

Functional training (Crossfit), Calisthenics, Bootcamp en Outdoor Fitness zijn volgens ons de ingrediënten die leiden tot een sportplek waar synergie ontstaat. Verschillende groepen mensen in de samenleving ontmoeten, inspireren en motiveren elkaar hier!

"We zijn er ontzettend blij mee. Het scheelt me enorm in gesjouw met banden en touwen, want je kunt in dit parkje prima trainen."