KENNISBANK

10 redenen waarom buiten sporten beter is dan in een sportschool

Sporten in de openbare ruimte wordt steeds populairder. Het ene sportpark na het andere komt van de grond en er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Met name nu de sportscholen dichtzitten en men tóch fit wil blijven. We stellen ons de vraag: “Blijft men straks buiten sporten of gaat iedereen terug naar de sportschool zodra het weer kan?”. Hierbij 10 redenen waarom buiten sporten eigenlijk beter is dan in een sportschool!

1. Het verlaagt de bloeddruk en vermindert de stress

Onderzoeken hebben aangetoond dat fysieke activiteit in de buitenlucht de bloeddruk en hartslag van een persoon verlaagt en de stress vermindert. Als gevolg daarvan voelt buiten trainen minder vermoeiend aan dan vergelijkbare oefeningen binnen, waardoor je dichter bij je maximale prestaties komt. Train buitenshuis, ga tot het uiterste en blijf jezelf verbeteren!

2. Helpt bij slapeloosheid

Als je buiten sport, krijg je frisse lucht binnen en dat helpt om slapeloosheid te verlichten. Regelmatige lichaamsbeweging en frisse lucht zal je helpen om in slaap te vallen en de kwaliteit van je slaap te verbeteren!

3. Zonlicht

Wanneer je buiten traint, kun je ook genieten van de voordelen van de zon. Frisse buitenlucht en daglicht stimuleren en zorgen voor meer energie voor lichaam en geest. Zonneschijn zorgt voor de vitamine D die we nodig hebben, daarnaast krijgt je tijdens de training een kleurtje en met een beetje zon erbij zal dit de sfeer zeker ook verbeteren! Zonlicht bevordert ook de energieproductie in de spieren en de verbranding van de weefsels.
Houd bij het trainen in de buitenlucht natuurlijk wel even rekening met de mogelijke schade door overmatig zonlicht, zoals uitdroging en verbranding door de zon. Denk dus aan beschermende zonnebrandcrème en hydratatie tijdens het trainen in de buitenlucht.

4. Het is gratis

Outdoor fitness is vaak helemaal gratis, omdat buitensportplekken meestal voor iedereen toegankelijk zijn. Daarnaast zijn de toestellen ook gratis te gebruiken. Buiten trainen is dus goed voor de portemonnee!

5. Bespaart tijd en de natuur

Wanneer je op een creatieve manier nadenkt over je omgeving, kun je al snel een aantal mogelijke trainingslocaties bedenken. Een atletiekbaan, heuvel of trap is vaak dichterbij dan je denkt! Door gebruik te maken van nabijgelegen locaties bespaar je niet alleen tijd, maar ook grondstoffen, want je hoeft je auto bijvoorbeeld niet meer mee te nemen. Leuk om te weten: wist je dat bij het ontwerpen, produceren, verpakken en transporteren van onze trainingstoestellen de belasting van het milieu beperkt blijft?

6. Variatie in je reguliere workout

Doorbreek de routine! Voer je normale training eens buiten uit. En doe daarbij die lichaamsgewichtoefeningen die gemakkelijk buiten te doen zijn. De meeste oefeningen met lichaamsgewicht zijn multi-gewricht bewegingen en daarom super effectief! Een lichaamsgewicht training zal vooral je coördinatie, balans en mobiliteit verbeteren.

7. De kans om iets nieuws te proberen

Breng je workout naar een ander niveau, probeer iets nieuws! Maak gebruik van nieuwe trainingsmogelijkheden en voeg zo wat meer inhoud toe aan je standaardtraining. Of creëer juist een hele nieuwe routine. Heb je misschien al eens wat andere activiteiten geprobeerd, zoals freerunning of calisthenics? Maak je training anders, effectiever en verfrissender!

8. Varieer met je reguliere trainingsomgeving

Laat de stoffige en donkere sportschool achter je en doe je training in een frisse en heldere buitenomgeving; geniet van de vele voordelen van een outdoor workout. Steden bieden een veelvoud aan trainingslocaties. Beweegparken, sportvelden, trappen en joggingpaden bieden een scala aan mogelijkheden om in workouts te variëren en nieuwe trainingsplekken te ontdekken.

9. De kans om samen te trainen

De meeste buitensportplekken zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Hierdoor kan je trainen en tijd doorbrengen met je vrienden en naasten, die niet met jou naar dezelfde sportschool gaan. Bovendien is trainen in de buitenlucht een uitstekende gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen!

10. Beter humeur

Al met al is buiten sporten goed voor het hele lichaam doordat er vreugde, welzijn en een beter humeur ontstaat.

Dus waar wacht je nog op! Ga er op uit en bezoek het dichtstbijzijnde sportpark!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.