Ruimtenetten

Uitdagende netten die ’terug’ reageren

Ruimtenetten

Met klimmen en klauteren in ruimtenetten wordt de motorische ontwikkeling van kinderen enorm gestimuleerd. Als je daar als extra factor nog de hoogte en de speling van de touwen aan toevoegt, dan is het wel duidelijk dat een ruimtenet een uitermate geschikt speeltoestel is.

Kinderen worden uitgedaagd om hun grenzen op te zoeken en risico’s te nemen, op een veilige manier.

Speelplezier voorop

De motorische ontwikkeling van een kind is enorm belangrijk, maar het speelplezier moet vooropstaan. Hoe meer plezier kinderen hebben in het klauteren in de ruimtenetten, hoe groter de kans is dat ze ook meer plezier hebben in andere vormen van lichaamsbeweging. Win-win dus! Hoewel het een simpel toestel lijkt is een ruimtenet voor meerdere factoren erg geschikt. Kinderen zijn niet alleen in beweging, ze worden ook getriggerd om elkaar te helpen met klimmen. Door de grootte van de netten kunnen meerdere kinderen tegelijk op het toestel, dus ook op sociaal vlak wordt er wat van de kinderen gevraagd.

De ruimtenetten van Yalp

Ruimtenetten komen er in vele vormen, kleuren en maten. Zo vind je bij Yalp ruimtenetten in de vorm van een ruimteschip, een iglo en zelfs in de vorm van een walvis. Dit biedt niet alleen een variëteit in mogelijkheden, maar het zorgt ook voor extra aantrekkingskracht. Een toestel in een bijzondere vorm trekt veel meer de aandacht en zal daardoor sneller gebruikt worden. Struin rustig door ons complete assortiment om te zien welk ruimtenet het best past bij jouw wensen.

Wiebelend je balans vinden

Touwen geven mee en dat betekent dat ze bewegingen terug geven. Al klimmend wiebel je van links naar rechts en daardoor ontwikkelen kinderen balans. Door samen te spelen met vriendjes, beweegt een ruimtenet nog meer. En dat zorgt voor extra uitdaging. Er zijn hele spellen te bedenken rondom de netten, al kan het natuurlijk ook gewoon simpel een kwestie van klimmen en hangen zijn die zorgt voor plezier.

 

Valondergrond

Ga je de hoogte in, dan is er altijd het risico dat je naar beneden valt. Ook bij de ruimtenetten natuurlijk. Gelukkig worden de ruimtenetten geleverd met een goede valondergrond, waardoor kinderen goed terechtkomen. Bekijk ons handige overzicht met de juiste valondergronden per type toestel, per hoogte en per doelgroep. Dan weet je precies wat geschikt is en wat niet geschikt is. De ruimtenetten zijn ook te bestellen zonder valondergrond als je zelf al over een goede vloer beschikt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.