Muziektoestellen

Spelen en muziek komen samen

Muziektoestellen

Er zijn veel manieren om in te spelen op kinderlijke enthousiasme: spelen met muziek is hier een gaaf voorbeeld van. Met muziektoestellen laat je kinderen een spel spelen, waardoor ze met hun bewegingen muziek creëren. Muziektoestellen zijn perfect om beweging te stimuleren én om een vroeg enthousiasme voor muziek op te wekken.

Dit kan op veel verschillende manieren! In de collectie muziektoestellen van Yalp vind je veel verschillende toestellen die een interessante toevoeging zijn aan jouw speelplein.

Hoe werken muziektoestellen buiten?

Wanneer jij ervoor kiest om muziektoestellen buiten te plaatsen, kies je ervoor om je kinderen op unieke wijze in aanraking te brengen met muziek, namelijk door middel van beweging. Muziektoestellen komen in veel verschillende soorten, maar hebben allemaal gemeen dat er geluiden ontstaan naarmate een kind beweegt. Bij sommige speeltoestellen is het geluid zichtbaar: door ergens tegen aan te slaan, ontstaat er een geluid.

Kinderen vinden het leuk om de mogelijkheden van deze muziektoestellen te onderzoeken, door simpelweg aan de gang te gaan en te kijken wat elke beweging doet. De kans dat er een mooi muziekstuk ontstaat is klein, de kans dat je kinderen een unieke speelgelegenheid geeft, is groot. Daarnaast leg je natuurlijk een perfecte basis om ook later een liefde voor muziek te ontwikkelen: wie weet welke geluiden er ontstaan!

Waarom muziektoestellen?

Er zijn veel redenen waarom muziektoestellen een uitstekende investering voor jouw speelplek. We noemen er een paar!

  • Kinderen houden ervan: de belangrijkste reden benoemen we eerst. Wanneer je een muziektoestel plaatst op je speelplek, merk je gelijk dat kinderen het erg leuk vinden om er mee te spelen. Dit is natuurlijk uiteindelijk waar het om draait!
  • Liefde voor muziek: de meeste kinderen hebben nog weinig met muziek te maken gekregen. Sommigen spelen misschien al een instrument, maar hebben nog niet het natuurlijke enthousiasme voor muziek. Door op een speelse wijze muziek te introduceren, creëer je dit enthousiasme, wat ze de rest van hun leven meenemen.
  • Kleurrijk: kleuren helpen enorm goed om de interesse van kinderen te wekken. Het is daarom niet vreemd dat de muziektoestellen van Yalp enorm kleurrijk zijn. Dit is niet alleen leuk voor de kinderen, het geeft jouw schoolplein ook nog eens een leuke, kleurrijke look!
  • Perfect om inclusief spelen te stimuleren. Muziektoestellen zijn ontzettend goed om inclusief spelen een boost te geven op een speelplein. Samen spelen voor iedereen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.