Outdoor Fitness

Buiten sporten en bewegen

Outdoor Fitness

Sporten in de openbare ruimte wordt steeds populairder. Outdoor fitness ondersteunt deze trend van buiten sporten. Het ene sportpark na het andere komt van de grond en daar wordt veel gebruik van gemaakt. Met outdoor fitness creëer je een sportplek waar synergie ontstaat.

Verschillende groepen mensen in de samenleving ontmoeten, inspireren en motiveren elkaar hier. Met de sporttoestellen van outdoor fitness combineren we een goed ontwerp met goede kwaliteit.

Waarom outdoor fitness?

We zijn ons steeds meer bewust van het belang van een gezonde levensstijl. We willen allemaal graag meer sporten en bewegen. Buiten sporten is een laagdrempelige manier om te sporten wanneer het jou uitkomt. De sportplekken waar je buiten fitnesstoestellen vindt, zijn meestal voor iedereen toegankelijk én gratis te gebruiken.

Nog een groot voordeel van buiten sporten? Het geeft je gezondheid een extra boost. Naast het feit dat je beweegt, zijn er nog andere gezondheidsvoordelen. Buiten fitnessen in de frisse buitenlucht zorgt ervoor dat je bloeddruk en hartslag worden verlaagd en stress wordt verminderd. Maak je regelmatig gebruik van de mogelijkheden in een fitnesspark? De combinatie van regelmatige lichaamsbeweging en frisse lucht helpt je om de kwaliteit van je slaap te verbeteren.

Slim ontwerp voor optimale training

Alle outdoor fitness toestellen zijn gemakkelijk in gebruik, voor beginnende en ervaren sporters. De toestellen zijn zo ontworpen dat je vanzelf de juiste bewegingen maakt. In de toestellen voor been-, rug- en borstspieren wordt de beweging uitgevoerd door een enkel hefboomsysteem in plaats van een multi-hefboomsysteem. Dit zorgt voor een volledig bewegingsbereik voor mensen van verschillende lengtes. Daarnaast bieden de toestellen complete bewegingen en een goede weerstand. Hierdoor is het niet nodig om al enige fitnesservaring te hebben. Sporten is voor iedereen.

Goed om te weten over outdoor fitness:

  • De oefeningen op de sporttoestellen zijn bekend uit de sportschool.
  • De meeste onderdelen zijn gelast. Dit maakt de toestelen zeer stevig en duurzaam. Het risico op vandalisme is geminimaliseerd.
  • Outdoor fitness verhoogt de aantrekkingskracht van het gebied.
  • De bewegingen van de sporttoestellen zijn samen met een fysiotherapeut ontwikkeld.

Outdoor fitness: veilig trainen

We vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten. In het ontwerp van de sporttoestellen is hier rekening mee gehouden. Het design zorgt ervoor dat gebruikers veilig kunnen trainen. De sporttoestellen van outdoor fitness zijn gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. We bieden drie kleuropties aan: groen, wit en donkergrijs.

Outdoor fitness in jouw gemeente

Bij Yalp geloven we in sportplekken en fitnessparken die niet specifiek voor één sportende doelgroep ontworpen zijn. We ontwerpen een sportplek die uitdagend genoeg is voor ervaren sporters maar ook toegankelijk is voor iemand die nog nooit gesport heeft. Zo krijg je een sportplek die voor iedereen interessant is. De voordelen voor een gemeente? Door outdoor fitness aan te bieden, investeer je in een gezonde levensstijl voor de inwoners. Ongebruikte ruimte wordt gebruikt, de aantrekkingskracht van het gebied wordt verhoogd én iedereen heeft de mogelijkheid om te trainingen, ongeacht inkomen en tijdsbeperkingen. Outdoor fitness is een waardevolle toevoeging voor elke gemeente.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.