Parkour

Parkour

Freerunning Parkour

Onze missie is het om jonge mensen van hun mobile devices vandaan te halen en naar buiten te lokken. Je hoeft de gameworld daarbij niet eens helemaal op te geven: in Parkour zitten dezelfde bewegingen die bekend zijn uit computerspellen!

Bij parkour of freerunning draait het om het maken van sprongen; iedereen beweegt daarbij op zijn of haar eigen niveau.

Hoge beweegintensiteit en beweegvariatie

De kracht bij Parkour is dat iedereen beweegt op zijn eigen niveau en eigen grenzen verlegt. Er is geen ‘goed’ of ‘fout’. Zowel de beweegintensiteit als de beweegvariatie op een freerunplein is ongekend hoog. Wim van Gelder, grondlegger MRT is een van de ambassadeurs van Parkour.

Bij Parkour gaat het niet om het nemen van risico’s, maar om het oefenen en veilig leren uitvoeren van stunts, één beweging per keer. Er zijn allerlei soorten fans van deze sport, maar wat ze allemaal gemeen hebben is de wens om nieuwe dingen te proberen. Parkour hoeft niet gevaarlijk te zijn, en vaardigheden en moed groeien naarmate je traint.

Freerunning: op zoektocht naar de juiste move

Een van de doelen van Parkour is om een gelijkmatige, ononderbroken beweging te creëren. Daarom is het slim om het Parkour zo te plannen dat het voor de gebruiker makkelijk is een interessante route te vinden. Onze missie is het om jonge mensen van hun mobile devices vandaan te halen en naar buiten te lokken. Je hoeft de gameworld daarbij niet eens helemaal op te geven: in Parkour zitten dezelfde bewegingen die bekend zijn uit computerspellen!

Parkour freerunning &
voortgezet onderwijs

Parkour voor kinderen

Parkour is ontzettend gegroeid aan populariteit bij kinderen. Hoe dit komt? Door de vrije norm en het stoere imago. Parkour kent geen spelregels en geen competitie. Parkour is een veilige manier om uit je comfortzone te treden. Kinderen kijken, doen elkaar na en verleggen hun grenzen. De kracht bij parkour voor kinderen is dat iedereen beweegt op zijn eigen niveau en zijn eigen grenzen verlegt. Er is geen ‘goed’ of ‘fout’. Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen zich snel ontwikkelen als er geen norm is en zelf hun grenzen kunnen ontdekken en verleggen. Het is niet voor niets dat parkour en freerunning zo succesvol zijn in het onderwijs. De kinderen dagen zichzelf constant uit. Dit leidt tot grotere beweegmotivatie én tot drie tot vier keermeer leereffect. Voor iedereen een win-win situatie!

Meer over parkour voor kinderen

Parkour workshops en clinics

Starten met freerunnen? Onze partners geven demonstraties, bieden trainingsprogramma’s, kennismakingslessen of leiden lokaal instructeurs op. Een positieve kennismaking met freerunning en parkour stimuleert om de sport ook zelfstandig te gaan beoefenen. Clinics kunnen worden gegeven aan leerlingen maar ook aan (vak)leerkrachten van de school door Wim van Gelder of door Nederlands Kampioen Philip van Ees.

Brochure Parkour

Download hier de uitgebreide brochure over de Parkour toestellen van Lappset.

Download brochure

De MyDesign-service helpt je bij het vormgeven van jouw speelomgeving

Lappset-parken en geprefabriceerde toestellen zijn ontworpen in samenwerking met de Finse Parkour Academy. Deze samenwerking garandeert dat het eindresultaat echt werkt. Als een geprefabriceerd systeem niet de juiste oplossing lijkt, kun je altijd terecht bij de MyDesign-service van Lappset. Ook kun je er met gebruikers sparren om er zeker van te zijn dat het terrein echt aan hun behoeften voldoet. Onze Parkour-faciliteiten zijn trouwens ook zeer geschikt voor Street Workout-fans.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.