Sportvelden

Sportvelden voor voetbal en meer

Eén sportveld, meerdere sporten

Je wilt graag meerdere sporten aanbieden, maar er is slechts ruimte voor één sportveld. Hoe los je dat op? Met de sportvelden van Yalp. De Yalp sportvelden zijn multifunctionele velden. Dit betekent dat de sportvelden geschikt zijn om meerdere sporten (tegelijk) op te spelen.

Denk hierbij aan voetbal, basketbal en hockey. Ook is de mogelijkheid er om een net te integreren. Sporten zoals volleybal en voetvolley zijn dan mogelijk.

De mogelijkheden van Yalp sportvelden

Heb je beschikking over één sportveld? Dan wordt er, logischerwijs, vaak gekozen voor twee teams die tegen elkaar spelen. Bijvoorbeeld een potje voetbal. Tijdens dit potje voetbal komen de beste spelers regelmatig aan de bal en hebben veel plezier. Maar er zijn vaak ook spelers die niet echt meedoen. Ze kijken om zich heen, raken afgeleid en verliezen interesse. Hoe los je dit op? Hoe krijgen zij wél de interesse en het plezier? Je splitst het sportveld én de teams. Yalp heeft bewust gekozen om vier kleinere doelen toe te voegen aan de sportvelden. Hierdoor krijg je twee dwarsvelden. Zo ontstaat er een nieuwe situatie: twee sportvelden en vier teams. Het spel wordt weer leuk en iedereen doet mee. Er is meer balcontact en er worden meer kansen gecreëerd. En doordat het leuk wordt, start de ontwikkeling!

Wim van Gelder: “De betere spelers spelen elkaar de bal toe. De overige aanwezigen mogen eigenlijk geen spelers worden genoemd. Maar dat kan anders. Splits de groepen in twee wedstrijden en de mindere spelers krijgen plots kansen.”

Yalp sportvelden: multifunctioneel

De sportvelden van Yalp zijn multifunctioneel. Op de sportvelden kunnen twee sporten tegelijkertijd gespeeld worden. Bijvoorbeeld basketbal én hockey op het breedteveld. Het veld is uit te breiden naar nog meer sporten. Hoe? Dit doe je door een (mobiel) net toe te voegen. Sporten zoals tennis, trefbal met net, voetvolley en volleybal behoren dan tot de opties.

De voordelen van Yalp sportvelden

De voordelen van onze multifunctionele sportvelden? De velden bieden ruimte voor meer techniek en een actiever spel dan bij gewoon voetbal. Daarnaast is er meer teamspel en tactiek dan bij panna-voetbal.

 • Nieuwe vorm van straatvoetbal
 • Goedkoop alternatief voor multivelden
 • Meest flexibele systeem op de markt
 • Past overal dankzij modulair systeem
 • Unieke aansluitende boarding
 • Hele goede afwerking
 • Spreekt de doelgroep aan

De boarding van onze sportvelden

Yalp sportvelden hebben een uniek ontwerp, waarbij alle zijden van de boarding aan de binnenkant geheel vlak zijn. De bal komt daardoor terug zoals je dat verwacht. Dit zorgt voor meer snelheid en efficiëntie. Op een spijlen boarding ketst de bal af in onverwachte richtingen. Uiteraard kan een element weggelaten worden als toegang.

Rust en kijken is ook van belang bij sporten. De een sport, de ander kijkt en rust uit. Daarom is de bovenligger van het sportveld breed gemaakt zodat er op de boarding gezeten kan worden. Daarnaast is de afmeting van het veld eenvoudig op maat aan te passen. Dit komt door het modulaire bouwsysteem dat voor deze multifunctionele sportvelden is bedacht.

Geluidsarm sportveld

De sportvelden van Yalp zijn zo ontworpen dat het geluid tot een minimum wordt beperkt. Dit komt doordat we zorgen voor een strakke ophanging, rubberen dempstrips en vermijden losse onderdelen die kunnen gaan trillen. De roosters die worden toegepast in de ballenvangers en het grote doel zijn van zichzelf erg stil. Dit komt door de starre constructie. Daarnaast gebruiken we rubberen trillingsdempers in de ophanging. Deze dempers neutraliseren ook de laatste kleine trillingen.

Wil je graag meer specifieke informatie over geluidsmetingen van de sportvelden? Laat het ons weten en vraag naar het geluidrapport.

Roostervelden

Bij Yalp kun je ook kiezen voor roostervelden. Dit type veld is populair. Mar wat zijn de voordelen van een roosterveld? De roosters zijn vlak en zitten dicht op elkaar. Ook hier komt de bal terug zoals je dat verwacht. Op spijlen zou de bal afketsen in onverwachte richtingen. Daarom is een roosterveld aan alle zijden aan de binnenkant geheel vlak. Twijfel je wat voor jou de beste keuze is? Wij adviseren je graag.

De veiligheid van onze sportvelden

Speeltoestellen moeten voldoen aan wet- en regelgeving. Alle producten die wij leveren worden voorzien van een keuringscertificaat als vereist in het Warenwet Besluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS). Hieronder vind je een overzicht van preventieve veiligheidsmaatregelen.

 • Geen losse onderdelen
 • Moeilijk in te klimmen
 • Geen scherpe randen
 • Brandwerend; gebruik van zelfdovende materialen
 • Zichtbaarheid; je kunt goed zien wat er zich binnen het veld afspeelt
 • Gladde afwerking

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.