Panna-voetbal

Voetbalplezier met tricks, dat is panna-voetbal

Panna-voetbal

Straatvoetbal is altijd aan verandering onderhevig, waardoor er telkens nieuwe innovatieve spellen en velden bedacht worden. De afgelopen tien tot vijftien jaar is het vooral panna-voetbal dat de boventoon voert.

Panna-voetbal is simpelweg gericht op het door de benen spelen van je tegenstander. Dit kun je doen op een plein, bij je sportvereniging of gewoon op straat. Maar het leukst is het in een pannakooi. Een pannakooi is uitgerust met doeltjes en doordat je voetbalt in een kooi, ligt het spel geen seconde stil.

Weinig anders nodig dan een pannakooi

Het mooie aan een pannakooi is dat het op vele plekken neergezet kan worden. Omdat panna-voetbal voortkomt uit straatvoetbal worden de kooien vaak op stenen ondergronden gezet. Maar ook een kunstgras veldje wordt steeds vaker als ondergrond gebruikt. Buiten dit heb je eigenlijk niks anders nodig dan een bal en minimaal twee spelers. De doeltjes zitten al in de kooi gemonteerd, dus die hoef je er niet los bij te kopen.

Waarom panna-voetbal werkt

Je kunt je misschien afvragen wat nou het speciale is aan een kooi ten opzichte van voetballen zonder zo’n duidelijke omheining. Dat zit ‘m in de snelheid van het spel: de bal kan niet uit het veld raken (tenzij je heel erg je best doet), het spel ligt dus nooit stil. Je bent continu bezig, wat zorgt dat er veel van je kracht en energie gevraagd wordt. Het blijft constant uitdagend en is telkens anders. Geen wonder dat kinderen s ’ochtends op het schoolplein rennen naar de pannakooi omdat ze zien dat hun vriendjes al een balletje aan het trappen zijn. Elke dag weer staan ze weer te voetballen.

Pannakooi meer dan een voetbalveldje

Voetballen in een pannakooi is bevorderlijk voor de conditie. Daarnaast wordt er ook een beroep gedaan op de techniek en het reactievermogen van de spelers. In een pannakooi doen de zijkanten ook mee, waardoor het spel razendsnel gaat. Het is veel meer dan voetbal omdat er een extra dimensie aan toegevoegd is. Zie je het al voor je, een kind dat een pass aan zichzelf doet via de zijwand en vervolgens zijn tegenstander verrast en de bal tussen zijn benen doorspeelt? Panna-voetbal is een echte favoriet voor op het schoolplein, in de openbare ruimte of op de camping. Spelers kunnen er fantastisch samen spelen en sporten en dagen elkaar telkens uit. Het blijft leuk voor jong en oud.

Low court pannakooien

Hoewel panna-voetbal over het algemeen in hoge kooien wordt gespeeld, kan het ook zeker met een lagere omheining. Deze zogeheten low court pannakooien hebben net als de hoge kooien een ingebouwd doeltje. Door de lagere randen wordt er een extra aspect toegevoegd aan het spel, de bal moet zo laag mogelijk blijven. Ook dit zorgt weer voor een extra stimulans in de technische ontwikkeling van de spelers.

Straatvoetbal met tricks, dat vraagt om techniek en behendigheid.

Pannakooi vraagt weinig onderhoud 

Onze pannakooien zijn verzinkt en voorzien van poedercoating. De kooien zijn stevig en kunnen tegen een stootje, waardoor ze lang meegaan. Zo kun je jarenlang genieten van de pannakooi en hoef je er alleen voor te zorgen dat het veld schoon blijft. Omdat het laag is in onderhoud biedt het vele voordelen ten opzichte van een ouderwets trapveldje op gras. Dit maakt het ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de openbare ruimte.

Toegankelijkheid van panna-voetbal

Omdat er verder niet meer nodig is dan een bal is panna-voetbal erg toegankelijk. Hierdoor kan iedereen meedoen en wordt niemand buitengesloten. Zijn er teveel spelers dan kan er ook gemakkelijk een toernooitje worden opgezet. Een partijtje panna-voetbal hoeft namelijk niet lang te duren. Bij een panna is de partij voorbij.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.