Verplaatsbare pumptracks

Verplaatsbare pumptracks vol spanning

Pumptracks

Pumptrack is een relatief nieuwe wielerdiscipline die aansluit bij de trend dat sporten ongebonden moet zijn, niet meer in verenigingsverband met vaste tijdstippen.

Bijkomend voordeel: iedereen kan gebruik maken van de asfaltbanen. Éen topsporter kan er plezier op hebben, maar een kind van vier ook.

Wat is pumptrack?

Een pumptrack is een circuit met bulten en kombochten die elkaar ritmisch opvolgen. Een soort kruising tussen een BMX-baan en skatepark. Het grote voordeel van deze relatief nieuwe buitenspeelplaats is dat het geschikt is voor alles met wieltjes: crossfietsen, mountainbikes, loopfietsjes, inline skates, steps en skateboards. Daarmee bereikt het een grotere doelgroep.

Wie er met een fiets overheen gaat maakt snelheid door een pompende beweging van het lichaam. Trappen is door het hellende oppervlak nauwelijks mogelijk. Het is de kunst om, als op een schommel, op het juiste moment met de armen en benen te trekken en duwen. De hoge sprongen uit het BMX ontbreken, ook is de snelheid lager omdat er geen startheuvel is. Dat maakt het minder gevaarlijk en dus toegankelijker.

De Internationale Wielerunie UCI heeft pumptrack erkend als discipline. Ook de Nederlandse KNWU is blij met de opkomst. “Dit is een enorm goede leerschool voor toekomstige wedstrijdrijders in BMX, mountainbiken, veldrijden of wielrennen”, stelt Simon Schram, medewerker wedstrijdsport. “Je leert spelen met de fiets: behendig sturen en balanceren. Misschien dat er in de toekomst wel selecties gevormd kunnen worden. De sport heeft potentie.” (Bron: Trouw)

Verplaatsbare pumptracks van Yalp

Onze verplaatsbare of tijdelijke pumptracks zijn een gesloten, verhard fietsparcours met heuvels en bochten. Breed inzetbaar en geschikt voor veel doelgroepen. Skaters, stuntsteppers, fietscrossers, BMX, longboards, bijna alles op wielen kan op een pumptrack. De baan van Yalp is supersnel op te bouwen, omdat er geen grondwerk nodig is zoals bij asfaltbanen. De baan bestaat uit modules, is makkelijk verplaatsbaar en neemt weinig ruimte in beslag.

Met pumptrack verbeter je je fietsvaardigheid maar veiligheid staat uiteraard voorop. Onze pumptracks hebben daarom geen scherpe randen en geen uitstekende elementen. Ook is het oppervlak bijna naadloos, waardoor kleine wielen nooit in de naden zullen blijven haken. De pumptrack met kunststof oppervlak zorgt er voor dat je minder hard valt dan op asfalt. En is vrijwel in alle weeromstandigheden te gebruiken.

Brochure Pumptrack

Download hier de uitgebreide brochure over de verplaatsbare of tijdelijke pumptracks.

Download brochure

Variaties S, M en L

Pumptrack S is de kortste pumptrack en is geschikt voor allerlei terreinen. De benodigde ruimte voor de pumptrack is 6400 mm x 16200 mm. Lengte van de pumptrack is 36 m. Op track S kunnen 2 rijders tegelijk rijden. De ovale vorm wordt gebruikt voor basistraining en rijden en is gemakkelijk toegankelijk. De ovale vorm inspireert tot het nemen van verschillende lijnen en secties om de rijder in staat te stellen snelheid te genereren en van richting te veranderen.

Pumptrack M is hartvormig en een leuke combinatie van berms (bochten) en rollers (hobbels). De baan is 47 meter lang. De benodigde ruimte voor de pumptrack is 14.900 mm x 16.200 mm. Op pumptrack M kunnen 3 rijders tegelijk rijden. Bij pumptrack M kun je op elk punt de baan op komen, en verschillende secties bieden verschillende lijnen en rijhoogtes. Het kan variëren van gemakkelijk tot zeer moeilijk.

Pumptrack L is 68 meter lang. De benodigde ruimte voor de pumptrack is 13.600 mm x 22.900 mm. Op pumptrack L kunnen 4 rijders tegelijk rijden. Voor pumptrack L geldt: ’the sky is the limit’. Met verschillende variaties van lijnen, snelheid en hoogte biedt de pumptrack veel mogelijkheden voor rijders. Ook de lengte biedt voldoening en een ononderbroken circuit voor zelfs veeleisende rijders.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.