Velosolutions Pumptracks

Pumptracks

Yalp slaat de handen ineen met Velosolutions Benelux om de ultieme asfalt Pumptracks aan te bieden! Deze aantrekkelijke en organisch ontworpen banen worden zelfs gebruikt tijdens het UCI Pumptrack Wereldkampioenschap, hoe gaaf is dat?!

Pumptracks zorgen voor een extra uitdagende speelervaring, waardoor op een leuke en actieve manier vaardigheden verbeterd worden. Ontdek nu deze multifunctionele sport- en speelvoorziening van de hoogste kwaliteit, geschikt voor alle leeftijden en niveaus.

Yalp x Velosolutions Benelux

Yalp en Velosolutions Benelux bundelen de krachten om samen een onvergetelijke speel- en sportervaring aan te bieden. Met deze samenwerking worden kinderen en volwassenen uitgedaagd en uitgenodigd om ongebonden te bewegen in een buitenomgeving die helpt bij het ontwikkelen van fysieke vaardigheden, creativiteit en sociale interactie. Er wordt op deze manier een gave verbinding tussen de speel- en sporttoestellen van Yalp en de asfalt Pumptracks van Velosolutions Benelux gecreëerd, waardoor een inspirerende en uitdagende speel- en sportplek ontstaat waarin iedereen zich uitleeft.

 

 

 

Combineer voor meer plezier!

De Fono, de interactieve DJ-tafel, vormt een ideale aanvulling op de adrenaline van de Pumptracks. De Fono daagt met name de jeugd uit om sociale contacten op te doen en hun muzikale creativiteit te delen met anderen. Positioneer de DJ-tafel naast een Pumptrack, parkour of ander urban sports park en je krijgt een breed gedragen sport- en speelplek voor iedereen.

Ook sluit de asfalt Pumptrack van Velosolutions Benelux uitstekend aan bij de behendigheid die nodig is voor activiteiten bij het (Dash) Parkour. Parkour biedt een veilige training in openbare ruimtes. Het is multifunctioneel en heeft een design dat past in een stoere urban scene. Door dit te combineren met de Pumptracks ontstaat er een echte ontmoetingsplek waar gebruikers elkaar stimuleren om in beweging te komen en van elkaar leren.

Zo zijn er meer toestellen die goed te combineren zijn met de asfalt Pumptracks. Laat je inspireren in onze catalogus!

Ga naar de Catalogus

Over Velosolutions Benelux

Velosolutions Benelux is dé expert in het aanleggen van Pumptracks. Wereldwijd hebben ze al meer dan 600 Pumptracks aangelegd, waaronder 60 in de Benelux. Hiervan is ieder ontwerp uniek! Naast de 5 jaar garantie op de Pumptracks, wordt er veel aandacht besteed aan kwaliteit, in combinatie met jarenlange ervaring en technisch vakwerk.

Elke locatie is anders en daarom wordt er veel aandacht besteed aan een mooi ontwerp met een perfecte inpassing voor de omgeving. De Pumptracks worden altijd in goed overleg en met de beste expertise gebouwd. Bijzonder hieraan is dat dit voor het grootste deel met de hand gebeurt.

Bekijk de website om meer te weten te komen over Velosolutions Benelux.

Wat is Pumptrack?

Een Pumptrack is een circuit met bulten en kombochten die elkaar ritmisch opvolgen. Een soort kruising tussen een BMX-baan en skatepark. Het grote voordeel van deze relatief nieuwe buitenspeelplaats is dat het toegankelijk is met de fiets, skateboard, step en skate, en geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Daarmee bereikt het een grotere doelgroep.

Wie er met een fiets overheen gaat maakt snelheid door een pompende beweging van het lichaam. Trappen is door het hellende oppervlak nauwelijks mogelijk. Het is de kunst om, als op een schommel, op het juiste moment met de armen en benen te trekken en duwen. De hoge sprongen uit het BMX ontbreken, ook is de snelheid lager omdat er geen startheuvel is. Dat maakt het minder gevaarlijk en dus toegankelijker.

Asfalt Pumptracks van Velosolutions

Een Velosolutions Pumptrack is een sport- en speelfaciliteit. Het zijn uitermate populaire bestemmingen die hotspots worden voor allerlei activiteiten. Rijders oefenen op deze banen de basisvaardigheden, zoals het verbeteren van de balans en het opbouwen van snelheid. De banen zijn ontworpen voor meer uitdaging naarmate de vaardigheden verbeteren, zonder dat de constructie hoeft te veranderen. Hierdoor is de Pumptrack toegankelijk voor jong tot oud, de 2-jarige op zijn loopfiets tot de vader op zijn skateboard.

Velosolutions waren de eersten die zowel betonnen als asfalt Pumptracks hebben aangelegd en zijn sindsdien ook de beste geweest om dat te doen. De asfalt Pumptracks van Velosolutions zijn ontworpen om met alle wielen en onder alle weersomstandigheden te werken. Ze gaan lang mee, zijn onderhoudsarm en bieden een glad en toch gripvast oppervlak met een zeer lage rolweerstand. Elke Pumptrack is uniek en wordt geleverd met de hoogste servicekwaliteit. Alle werkzaamheden worden hierbij uitgevoerd met een ”safety first” mentaliteit.

UCI World Championships

In 2018 organiseerde Velosolutions in samenwerking met Red Bull de eerste wereldwijde Pumptrack raceserie, de Red Bull Pumptrack World Championships. In 2019 werd daarnaast een samenwerking aan gegaan met de Union Cycliste Internationale wat leidde tot de officiële Red Bull UCI Pumptrack World Championships. Zowel bij de kwalificaties als de hoofdronde van dit wereldkampioenschap wordt er exclusief op Pumptrack banen van Velosolutions gestreden. Om een officiële UCI wedstrijd naar uw locatie te halen is het dus belangrijk dat het een Velosolutions Pumptrack betreft.

Alle Pumptracks van Velosolutions zijn UCI- gecertificeerd. Dat betekent dat op elke baan officiële wedstrijden georganiseerd mogen worden. Denk hierbij aan WK kwalificaties of zelfs het WK Pumptrack. Houd er rekening mee dat het minimum oppervlak 1000 m² dient te zijn. Binnen dat oppervlak wordt een wedstrijdwaardige track ontworpen.

Velosolutions bij de ICU World Championships

Certificering en eigenschappen

De Pumptracks liggen laag bij de grond, hebben geen scherpe randen en zijn zelfs bij regen goed te berijden. Zeer veilig dus! Ze zijn toegankelijk voor jong tot oud én rolstoelvriendelijk. Het rijden op een Pumptrack is een flinke workout en het geeft een heerlijk gevoel. Kleine kinderen, tieners en volwassenen genieten van deze Pumptracks en worden er blij en gelukkig van.

Uiteraard voldoen alle asfalt PumpTracks aan de Wet voor Attractie- en Speeltoestellen (WAS) en komen ze met een certificaat, norm NEN-EN1176 / NEN-EN14974.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.