Kwaliteit interactieve toestellen

Interactieve toestellen internationaal getest en gecertificeerd

We hebben de interactieve speeltoestellen zo ontworpen dat ze jaren meegaan in de openbare buitenruimte. Sinds 2020 hebben we wereldwijd meer dan 1000 interactieve speeltoestellen geleverd. Kinderen spelen op onze speeltoestellen in Scandinavië, waar de temperatuur onder -30°C kan dalen en in Azië, waar de temperatuur en de vochtigheidsgraad hoog zijn.

Om de wereldwijde kwaliteit te garanderen, ontwikkelen we onze producten volgens onafhankelijke internationale certificeringsnormen voor elektrische veiligheid, elektromagnetische compatibiliteit en veiligheid van speeltuinen. Onze producten hebben naast allerlei andere certificaten ook certificaten van het IECEE CB-schema.

Extern testen

We laten al onze interactieve speeltoestellen testen bij Dekra, de organisatie voor internationale testen in Nederland. We testen alle Yalp interactieve speeltoestellen op de ingangsbescherming tegen water en stof, wat resulteert in een IP54 classificatie. Bij deze testen hoort ook een mooie douche voor de toestellen, zoals je op de foto kunt zien.

Het testen van de Memo interactieve spelzone in een speciale kamer voor Elektromagnetische Compatibiliteit

Het testen van de Memo interactieve spelzone in een speciale kamer voor Elektromagnetische Compatibiliteit

Bij deze testen hoort ook een mooie douche

Bij deze testen hoort ook een mooie douche

Vandalisme & weersinvloeden

Naast alle internationale normen zijn we er sterk van overtuigd dat we onze apparatuur zelf moeten testen en dat we moeten kiezen voor hoogwaardige materialen, waarbij we ons laten inspireren door de maritieme, militaire en andere geavanceerde oplossingen. Dit doen we om de kans op schade door barre weersomstandigheden of vandalisme en ander onbedoeld gebruik te verkleinen.

 

Zo zijn de transparante panelen van de Sutu interactieve balmuur gemaakt van 15 mm dik polycarbonaat. Hetzelfde materiaal dat het politiekorps gebruikt in hun veiligheidsschilden. We hebben de duurzaamheid van de Sutu-panelen met succes getest op basis van de EN 15312-richtlijn voor sportterreinen. Een gewicht van 50 kg werd duizend keer op het midden van de panelen laten vallen, zonder enige schade.

  • De metalen delen van de interactieve speeltoestellen zijn gemaakt van thermisch verzinkt en gepoederlakt staal en gepoederlakt roestvrij staal. Dit zijn allemaal betrouwbare en bekende industriële processen die ultieme bescherming bieden tegen extreme weersomstandigheden en vandalisme.
  • De elektronica van de producten onderging een temperatuurtest die de HALT-test (Highly Accelerated Life Test, ook gebruikt in de auto-industrie) wordt genoemd en heeft bewezen dat het bestand is tegen temperatuurverschillen van -35°C tot +85°C.
  • De producten zijn volledig functioneel bij gebruikstemperaturen van -20°C tot +40°C.
  • Vanaf 2020 hebben we wereldwijd meer dan 870 interactieve speeltoestellen geleverd, waarvan meer dan 140 in Scandinavische landen waar de temperatuur gemakkelijk onder -20°C kan dalen.
Thomas Hartong

De kwaliteit testen van onze interactieve speeltoestellen

Intern testen

We hebben we onze ontwerpen uiteraard zelf ook uitgebreid getest. Zo onderging de Fono interactieve DJ-tafel diverse vandalisme- en kwaliteitstesten. Deze testen omvatten kauwgom, het besproeien met coca-cola en red bull, het bedekken met zand, vuil en sneeuw, het enkele nachten buiten op de poolcirkel met -20°C met water erbovenop hebben staan, en het gebruik van vuurwerk en hamers om het toestel proberen kapot te maken. We zijn het ontwerp blijven verbeteren zodat deze uiteindelijk alle testen doorstaat.

Sona sneeuwpret in Tampere Finland

De Sona interactive dans- en beweegboog in Tampere, Finland, is een mooi voorbeeld dat bewijst dat het klimaat geen invloed heeft op de werking van het product. De Sona staat in Pikku Kakkosen Puisto, de populairste openbare speeltuin in Tampere. Tijdens het koudste seizoen, in de maanden december, januari, februari en maart, kunnen de temperaturen dalen tot onder -10 ℃, en is er veel sneeuwval. Hoewel dit geen invloed heeft op de werking van het product, verhoogt de sneeuw het plezier! De Sona in Tampere wordt het hele jaar door gespeeld, zoals de online speelstatistieken laten zien. Tijdens de warmere periodes van het jaar, meer dan 40 uur per week en iets minder tijdens de winterperiode, maar nog steeds gemiddeld 3 uur per dag.

Sona bij Bergvretenskolan in Enköping, Zweden

Bergvretenskolan is een school in Enköping die inspiratie, betrokkenheid en een uitdagende en spannende leeromgeving biedt. De Sona is hier een goede toevoeging aan. Het biedt ook een interactieve, speelse leeromgeving in de buitenlucht en heeft een opvallende plek op het schoolplein. Zweden staat bekend om zijn koude winters. In de koudste maanden kan de temperatuur dalen tot onder -5 ℃. Maar dat bederft de pret niet. De statistieken laten zien dat zelfs in januari, de koudste maand, mensen de Sona meer dan 10 uur per week gebruiken, dat is 2 uur per schooldag.

TiNao Rasskazovka park - Russia (fotograaf: Vadim Morozov) | Sona dans- en beweegboog

TiNao Rasskazovka park - Russia (fotograaf: Vadim Morozov) | Sona dans- en beweegboog

Bergvretenskolan - Sweden | Sona dans- en beweegboog

Bergvretenskolan - Sweden | Sona dans- en beweegboog

Europaplein Rijssen - Nederland | Memo interactieve spelzone

Europaplein Rijssen - Nederland | Memo interactieve spelzone

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.