Materialen

Materialen

De gebruikte materialen in de Lappset speeltoestellen zijn veilig en van hoge kwaliteit.

Wij houden van hout

Hout is onze basis en komt het meeste voor in onze toestellen. Hout is ongeëvenaard in die zin dat het sterker is dan elk ander materiaal in verhouding tot zijn gewicht. Lappset gebruikt hout van rond de Finse Poolcirkel om de levensduur te maximaliseren. Ons hout kent daardoor een koude en trage groei, waardoor de jaarringen kort op elkaar liggen. Het hout is daardoor al hard. Veel harder dan vergelijkbaar hout uit lagere delen van Europa. Lappset behandelt het hout op de meest milieuvriendelijke wijze in overeenstemming met het principe van duurzame ontwikkeling.


Metalen onderdelen

De metalen onderdelen zijn gemaakt van roestvrij staal, geanodiseerd of gelakt aluminium of thermisch verzinkt staal. De stalen onderdelen worden ofwel gezandstraald, behandeld met epoxy en poederverf of voorzien van een elektrodepositiecoating en een poederverflaag. De metalen onderdelen hebben uitstekende weerbestendige eigenschappen, zijn netjes afgewerkt en recyclebaar.


Panelen van hogedruklaminaat (HPL)

Lappset gebruikt stevige en duurzame panelen van hoge kwaliteit gemaakt van hogedruklaminaat (HPL). De dikte van de panelen varieert naargelang het doel. De basisregel hierbij is dat de vloeren minimaal 20 mm dik zijn.


Lappset product aanduiding

Alle Lappset producten worden geleverd met een product bordje waarop het exacte model van het product staat vermeld. Dit maakt het bestellen van reserveonderdelen en onderhoud eenvoudig.


Touwen en netten

Alle touwen en netten die Lappset gebruikt zijn met staal versterkt. De kruisvormige verbindingen zijn van roestvrij staal. De touwsluitingen zijn gemaakt van sterk kunststof. In de verbindingen die aan grote hoekveranderingen zijn blootgesteld, worden speciaal ontworpen verbindingssluitingen gebruikt.


Klimgrepen

Klimgrepen zijn gemaakt van geperst zandsteen materiaal en speciaal ontworpen voor klimdoeleinden. Ze zijn veilig in gebruik en voelen aan als echte stenen materialen.


Schommelkettingen

Alle Lappset zwenkkettingen zijn gemaakt van roestvrij staal met een diameter van 6 mm, wat een langdurige bescherming tegen corrosie garandeert, zelfs in moeilijke weersomstandigheden.

Zwenklagers

Zwenklagers zijn van gegoten roestvrij staal, gepassiveerd tegen corrosie. De lagers zijn geluidsarm en zeer duurzaam tegen mechanische en omgevingsinvloeden. Dankzij een volledig nieuw ontwerp is het Lappset zwenklager momenteel het duurzaamste op de markt, uiterst stevig en robuust. Hoewel deze zwenklager geen echt onderhoud vereist, kan het met gewoon gereedschap gemakkelijk worden gedemonteerd voor bijvoorbeeld seizoensopslag.


Schommel ketting beschermers

Alle Lappset schommel ketting stoelen worden geleverd met plastic kettinghoesjes die aangenaam aanvoelen en de gebruiker beschermen tegen de ketting.


Houten glijbaan met roestvrijstalen glijvlak

Het frame is gemaakt van meerlagig gelamineerd hout. Het lamel aan de bovenzijde van de gebogen balk is gemaakt van hoge druk laminaat, waardoor de bovenzijde beschermd is tegen slijtage en tegelijkertijd comfortabel in gebruik is. Het roestvrijstalen glijvlak blijft goed schoon, heeft een laag geluidsniveau en een lange levensduur wanneer het goed wordt onderhouden.


Kunststof glijbaan

De hoogwaardige glijbanen zijn gemaakt van MD-PE kunststof. De kunststof die voor de glijbaan is gebruikt, voldoet aan de REACH-vereisten (EU-verordening inzake de registratie en beoordeling van en de autorisatie en beperkingen ten aanzien van chemische stoffen) en bevat geen stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. De kunststof glijbaan is onderhoudsvrij en slagvast, en blijft koel in de zon. De groeven in het midden van de glijbaan zorgen ervoor dat hij sneller droogt na een regenbui. Dankzij zijn lichte gewicht is de UV-beschermde kunststofglijbaan gemakkelijk te vervoeren en te installeren.


Roestvrij stalen glijbaan

Een glijbaan van roestvrij staal is de optimale keuze wanneer de glijbaan intensief wordt gebruikt en de behoefte aan onderhoud tot een minimum moet worden beperkt. De structuur is praktisch onverwoestbaar en zeer goed bestand tegen slijtage en scheuren, en blijft jarenlang in perfecte staat. De volledige stalen structuur is TIG-gelast met veel aandacht voor detail.


Tunnels en buisglijbanen

De tunnels en buisglijbanen zijn gemaakt van kunststof, bedoeld voor gebruik buitenshuis, met een hoge temperatuur- en weertolerantie en slagvastheid.


Spiraalveren

De door Lappset ontwikkelde spiraalveer van wip toestellen is gemaakt van robuust staal met een LappCoat-coating. De spiraalveer beweegt niet zijwaarts, waardoor kinderen een plezierige maar veilige schommelbeweging krijgen.


Draaipunten

De draaipunt maakt het niet alleen mogelijk om het platform rond te draaien, maar ook om te zwenken, waardoor een nieuwe speelfunctie wordt geïntroduceerd. Bovendien zijn de draaipunten van grotere producten voorzien van een onderbreking voor extra veiligheid die het ronddraaien stopt als de gebruiker eraf valt.


Bevestigingsmiddelen

Bevestigingsmiddelen zijn gemaakt van roestvrij staal of thermisch verzinkt staal. De roestvrijstalen schroeven Ø8 mm zijn speciaal ontworpen voor een gemakkelijke installatie. Ze slippen niet tijdens het gebruik. Bovendien is de vorm van de schroef zo ontworpen dat scheurvorming in het hout wordt beperkt.


Onderdelen van gelijmd rubbergranulaat

Lappset gebruikt voor een deel van haar productassortiment componenten van gebonden rubber snippers, bestaande uit gerecyclede rubberkorrels die met weerbestendige polyurethaanlijm aan elkaar zijn gelijmd. Sommige van deze componenten maken gebruik van een combinatie van gebonden rubbersnippers en natuurrubber (EPDM).

Kogelgewrichten van metalen producten

De kogelgewrichten en paneelbevestigingen van het frame zijn gemaakt van glasvezelversterkte polyamidekunststof voor gebruik buitenshuis. Zij hebben een hoge temperatuur- en weertolerantie en slagvastheid.


Accessoires

Lappset gebruikt alleen accessoires van hoge kwaliteit in al haar producten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.