Even vergeten dat je ziek bent

Sporten en spelen om even te vergeten dat je ziek bent; dat is één van de redenen waarom het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht een sportfaciliteit aanlegde op het dakterras. En eind vorig maand was het zover; de spectaculaire interactieve sportkooi werd geopend door de kinderen zelf, onder toeziend oog van Burgemeester van Zanen en schaatsheld Jochem Uytdehaage. George wierp vanuit zijn rolstoel de bal in de kruising van de voetbalwand, en daarmee was ook meteen de Nationale Sportweek geopend.

 

Revalideren leuker maken


Jochem Uytdehaage opende de faciliteit bij het WKZ samen met de kinderen en is zeer enthousiast over de nieuwe sportkooi: “Door slimme technologie te gebruiken in speeltoestellen maak je het spelen en revalideren niet alleen leuker en uitdagender, maar zijn de resultaten ook nog eens meetbaar. Dat werkt heel motiverend bij het revalideren in een ziekenhuis, maar lokt ook competitie en spanning uit bij kinderen”. Spelen en sporten is niet alleen fijn om even de zorgen te vergeten, maar draagt natuurlijk ook bij aan de fitheid en gezondheid. WKZ en Yalp gaan samenwerken om de toestellen optimaal in te zetten in revalidatietrajecten. Hierover meer weten? Mail info@yalp.nl o.v.v YALP & WKZ. www.yalp.nl
Na afloop van de opening kwam onder meer Iris (op foto in het roze) een spelletje spelen, ondersteund door haar vader Ron. Haar reactie na een potje op de voetbalmuur Yalp Sutu: "Nog een keer papa!".