LEISURE

De Luna bij sportmuseum TAHTO in Helsinki

TAHTO sportmuseum 

Het sportmuseum van Finland, ook wel bekend als TAHTO, stimuleert sport en lichamelijke beweging. Het is het enige museum van zijn soort in het land en bewaart met trots de nationale collectie van Finse sporten en lichamelijke cultuur. Het speelt ook een cruciale rol bij het coördineren van activiteiten met andere sport gerelateerde musea in heel Finland. Wij zijn trots dat ons producten Lappset Sutu en Lappset Luna in het museum tentoonstelt is en nemen je in deze referentie mee in de succesvolle samenwerking.

Innovatieve samenwerking

Van begin 2022 tot de herfst van 2023 konden bezoekers van TAHTO de interactieve voetbalmuur Lappset Sutu ervaren tijdens de tentoonstellingen Sport & Tech en Gone With The Snow. Door het grote succes besloten TAHTO en Lappset hun samenwerking voort te zetten met een nieuwe tentoonstelling ‘zweet, plezier en voordelen’, die op 22 september 2023 opende. Deze tentoonstelling bevat de interactieve dans- en speelplek Lappset Luna. Een magisch toestel dat iedereen in beweging zet.

Lichamelijke activiteit stimuleren

De tentoonstelling stelt de vraag: waarom zou je bewegen? Lappset moedigt mensen aan actief te zijn en laat zien dat beweging plezier en unieke voordelen biedt. De nieuwe tentoonstelling is ontworpen om mensen in beweging te zetten en inspireert bezoekers hoe je in beweging kunt komen.

Speelplezier voor alle leeftijden

“De eerste indruk van de Luna is dat vooral kinderen en jongeren razend enthousiast zijn over het toestel, en de drempel om te spelen is ongelooflijk laag in vergelijking met volwassenen.” – Kalle Rantala, Hoofd Tentoonstelling, Sports Museum of Finland/ TAHTO.

“We passen de spellen aan afhankelijk van de bezoekersgroepen. Voor kleuters activeren we bijvoorbeeld alleen muziekspellen omdat ze geen cijfers kennen.” verteld Kalle Rantala. Het sportmuseum houdt van flexibiliteit en biedt verschillende manieren om bezoekers van alle leeftijden en niveaus in beweging te zetten. De Luna past hier perfect bij.

Grenzeloze taalbeleving

Het museum ontvangt veel internationale bezoekers. Rantala benadrukt het voordeel van de interactieve spellen dat er snel geschakeld kan worden tussen talen, zodat elke bezoeker kan meespelen. Met één druk op de knop veranderd de taal.  Dit maakt de ervaring toegankelijk voor een wereldwijd publiek, terwijl de lokale cultuur wordt gevierd.

Enthousiast over Luna

Het museum is erg positief en laat weten dat ze een toename van het aantal bezoekers tijdens de vakantieweken zien, met een overweldigend positieve reactie op de Luna. Het online beheerdersplatform voor de Luna is eenvoudig te gebruiken, waarmee het museum zelf nieuwe spellen kan downloaden en instellingen kan aanpassen.

De samenwerking tussen TAHTO en Lappset toont aan hoe innovatie, flexibiliteit en inclusiviteit een dynamische museumervaring creëren. Samen streven ze naar een actieve sportcultuur in Finland en daarbuiten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.