Leisure

Interactief spel activeert digi-generatie 9 tot 11 jaar in Plaswijckpark Rotterdam

Het Plaswijckpark biedt al 100 jaar een veilige buitenspeelplek voor de kinderen uit Rotterdam Noord. De 15 hectare grond bestaat uit een uitgebreide speeltuin, een dierentuin, theehuis en waterplas die ligt aan de Bergse Achterplas. Een prachtige locatie vol plezier voor kinderen, ouders en grootouders!

Perfecte combinatie tussen digitaliseren en beweging

Een aangestoken brand verwoestte in januari 2021 het theaterpand met rietdak dat stond aan het begin van het park. Het gebouw ging volledig verloren. Maar bij het Plaswijckpark gingen ze niet bij de pakken neerzitten. Het bestuur en directeur Fred Nijveld, besloten gelijk na te denken over een tijdelijke invulling voor de plek.

De wens om interactieve toestellen in het park te plaatsen bestond al langer. Ondanks dat het Plaswijckpark een beleid heeft tegen schermen in het park, willen ze wel meegaan met de tijd.

Fred: “We merkten voor de brand al dat het moeilijk is om de oudste groep van de basisschool nog te boeien. We zijn als eens met Yalp op studiereis geweest naar Spanje om de interactieve toestellen te bekijken en dat hebben we altijd onthouden. Kinderen tussen de 9 en 11 jaar vermaak je niet meer met een schommel of glijbaan. De interactieve toestellen van Yalp zijn de ideale combinatie tussen digitalisering en kinderen laten spelen. De nadruk ligt op activiteit, spelen en bewegen, want zonder te bewegen gebeurt er niets en dat spreekt ons aan.”

Pret onder de open stretchtent

Het Plaswijckpark staat voor plezier en ontspanning voor het hele gezin. De interactieve Sona beweegboog, Memo spelzone en Sutu balmuur passen daar perfect bij. Vlak na de brand was het idee om een tijdelijke plek te creëren op de plaats van het oude theater. Omdat het park eerst een goed toekomstplan wou opstellen, maar kinderen ook gelijk een nieuwe speelplek wilde bieden is er een prachtige stretchtent geplaatst. Een mooie en snelle oplossing zodat kinderen altijd kunnen spelen, ook bij slecht weer. Inmiddels staan de toestellen er al 2 jaar en functioneert het systeem vlekkeloos. “We krijgen veel positieve reacties op de open constructie. Doordat je er doorheen kunt kijken zie je gelijk bij binnenkomst meer van het park en kijk je vanuit de speeltuin op de zwanenbootjes op het water. Aan alle kanten is het een stuk gezelliger geworden. De komende jaren zal daarom de tent met interactieve toestellen gewoon blijven staan”, aldus Fred.

Meer dan een balletje trappen

Door jarenlange ervaring, onderzoek en optimalisatie weten we bij Yalp met onze interactieve toestellen kinderen én volwassenen op een ongedwongen manier te laten bewegen. Fred: “De visie achter de spellen is ontzettend goed. Het gaat verder dan tegen een bal aan trappen. Je bent tijdens het spelen ook onbewust je motoriek aan het ontwikkelen. Alles draait om beweging. Dat spreekt ons aan en daar zijn wij op aangehaakt. Net even anders dan anders.”

Op ontdekkingstocht

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en gaan op ontdekkingstocht. De interactieve toestellen prikkelen de zintuigen en hebben een natuurlijke aantrekkingskracht. Dat is ook dagelijks te zien in het Plaswijckpark. Fred: “Kinderen reageren enorm enthousiast op de interactieve speeltoestellen. Het is soms even wennen maar doordat de toestellen beweging detecteren en vanzelf beginnen met praten weten kinderen de aanknop snel te vinden. Het is een groot succes!”

Interactief spelen is leuk voor alle leeftijden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.