Leisure

RCN Zeewolde

Van oude tennisbanen naar nieuwe publiekstrekker voor RCN Zeewolde

Steeds meer vakantiegangers gaan op vakantie in eigen land. Afgelopen jaar konden we er niet om heen. Veel campings en bungalowparken op populaire bestemmingen zoals RCN Zeewolde zaten deze zomer helemaal vol. Dat het een drukke zomer was voor RCN Zeewolde is terug te zien in de speeluren van de Sutu voetbalmuur die sinds begin 2020 te vinden is op het park. Eind juli had de interactieve voetbalmuur gemiddeld meer dan 9(!!) speeluren per dag.

Blijven vernieuwen als vakantiepark

De consument wordt kieskeuriger en verwacht meer luxe op een camping. Dat blijkt uit een onderzoek van ABN Amro (2018). Wout Sleurink, parkmanager van RCN Zeewolde ziet dit ook. Wout Sleurink: “Je moet blijven vernieuwen als vakantiepark”. Bij vernieuwen hoort natuurlijk investeren. In 2020 werd op RCN Zeewolde de Sutu voetbalmuur en een nieuw sportveld aangelegd waar je kunt tennissen en voetballen. Marije Horsting, medewerker van RCN Zeewolde: “Ons oude sportveld was verouderd. Daarnaast brengt sporten mensen samen en is leuk als afwisseling tijdens de vakantie.”

Twee kleurrijke sportvelden

Om kosten voor het opbreken en afvoeren te voorkomen zijn de oude tennisbanen als basis gebruikt voor de nieuwe sportvoorziening. De tennisbanen zijn grondig schoongemaakt om vervolgens een ondergrond overheen te plaatsen van EPDM-rubber. De omheining, het sportveld en de tennisbaan werden nieuw geplaatst. Het resultaat? Twee kleurrijke sportvelden waar naast tennis ook gevoetbald kan worden. Het nieuwe sportveld is echt een publiekstrekker en wordt ook ingezet door het animatieteam.

Foto: de tennisbanen voor de transformatie en het resultaat.

RCN Zeewolde is positief over interactief

Naast het kleurrijke sportveld staat de bijpassende Sutu. De interactieve voetbalmuur wordt bij RCN Zeewolde goed gebruikt. In de zomervakantie zijn er zelfs dagen geweest dat de Sutu meer dan 10 uur per dag werd bespeeld. Marije is positief: “Kinderen, jongeren en volwassenen maken goed gebruik van de voetbalmuur. Vooral voor kinderen is het interactieve toestel erg uitnodigend. Je ziet regelmatig dat kinderen met hun ouders samen spelen op de Sutu”.

In de afbeelding hiernaast kun je zien dat de speeluren van de Sutu bij RCN Zeewolde ruim boven het gemiddelde ligt.

"Er is veel animo voor sporten en samen bewegen bij onze gasten”

(1/5)

(1/5)

(2/5)

(2/5)

(3/5)

(3/5)

(4/5)

(4/5)

(5/5)

(5/5)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.