Leisure

Oude tennisbaan vervangen door Toro, Memo en basketbalveld

Tijden veranderen! 30 jaar geleden waren tennisbanen hot item op campings. Eigenaren Fokko jr. en zijn vader merkten dat de tennisbanen op hun camping steeds minder werden gebruikt. Enkele jaren geleden was één baan al vervangen voor een voetbalveld. Hoog tijd om de andere tennisbaan op Vakantiepark Bergumermeer ook te vervangen voor een gloednieuw speel- en sportveld.

Activiteit voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar

Leuke activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen zijn belangrijk voor een camping. Fokko Eijbergen: “We waren al een lange tijd op zoek naar een activiteit dat leuk is voor kinderen tussen de 14 en 16 jaar oud. En dat is verschrikkelijk moeilijk, omdat kinderen geprikkeld en uitgedaagd moeten blijven. Internet op de computer en mobiel spelen een belangrijke rol in het leven van deze kinderen. Wat bied je deze kinderen op de camping?”

Toen Fokko in contact kwam met Yalp had hij zijn oog al op het interactieve sportveld de Toro. “Dat vond ik gelijk een leuk speelveld voor jongens die van voetbal houden”. Recreatieadviseur Marc van den Burg heeft op basis daarvan drie verschillende ontwerpen laten maken in combinatie met andere toestellen. “Uiteindelijk zijn we gegaan voor het uitgebreide ontwerp met daarop ook de Memo en een basketbalveld. De Memo vonden we leuk voor de meiden en jongens die niet van voetbal houden. En ik wist wel dat er wat mensen waren die basketbalden, maar dat het zoveel gebruikt zou worden had ik van tevoren niet bedacht.”

<p><strong>Interactief sportveld</strong> bij Vakantiepark Bergumermeer</p>

Interactief sportveld bij Vakantiepark Bergumermeer

Waarom een interactief toestel?

“We hebben gekozen voor interactieve toestellen omdat er veel variatie is in de spellen. Kinderen kunnen zo elke keer een nieuw spel kiezen. We merken dat kinderen op zoek zijn naar uitdaging en dat spellen snel kunnen vervelen. Met de interactieve toestellen is er ruim keuze aan spellen. Daarnaast hebben we ook veel gasten uit Duitsland. De mogelijkheid om de taal te veranderen in het Duits is daarvoor erg handig. Door enkele seconden op de knop te drukken kunnen gasten zelf de taal veranderen, dat is ideaal!”

Kinderen raken niet uitgespeeld

Wanneer je als camping eigenaar een nieuwe aankoop doet, hoop je altijd dat het aanslaat bij je gasten. Dat is een spannende keuze! Fokko: “Het is een grote investering waarvan je hoopt dat de kinderen het leuk vinden. Gelukkig heb ik alleen maar positieve reacties ontvangen. Vaders, moeders en de kinderen zijn erg enthousiast. ’s Avonds moet ik de kinderen zelfs van het veld afsturen. Dat is toch wel het grootste compliment dat het aanslaat!”

“Op het Toro veld doet echt iedereen mee; ouders, broers/zussen en vriendjes/vriendinnetjes. Alle leeftijden doen mee. Het veld wordt in werkelijkheid veel meer gebruikt dan alleen door de leeftijdsgroep 14 tot 16 jaar, waarvoor we een activiteit zochten.”

Het is echt een ontmoetingsplek geworden!

Het is een ontmoetingsplek geworden

Het sportveld is afgelopen zomer druk bezocht. “Het mooie is dat het veld ook een sociaal aspect heeft gekregen op de camping. Ouders raken met elkaar aan de praat, waardoor ook de kinderen elkaar leren kennen. In het begin zie je kinderen alleen of met z’n tweeën naar het veld komen en na een week zie je dat ze allemaal met elkaar omgaan. Het is echt een ontmoetingsplek geworden.”

“Overtreft mijn verwachtingen”

Bij Yalp worden wij blij van tevreden klanten en dat is bij Bergumermeer zeker gelukt! Op de vraag: Is het geworden wat je ervan verwacht had? Antwoorde Fokko: “Ja, zeker! Mijn verwachtingen waren eigenlijk veel lager dan hoe het geworden is. Ik wist wel wat ik kreeg maar je weet niet zeker of het ook aanslaat. Het is bijzonder om te zien dat het sportveld zoveel aantrekkingskracht heeft op onze gasten. Het veld wordt veel meer gebruikt dan voor de tijd. En ik had niet verwacht dat ook ouders het zo leuk zouden vinden. Dat is echt heel leuk om te zien.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.