ONDERWIJS

BUSO Vila'Ket in Neder-Over-Heembeek

Ieder kind verdient de mogelijkheid om onbeperkt samen buiten te spelen. In de buitenwijk Neder-Over-Heembeek in Brussel, heeft BUSO school GO! Vila’Ket een prachtige toevoeging gekregen: een groot inclusief speeltoestel. Deze school biedt speciaal onderwijs aan kinderen van 2,5 tot 21 jaar met een matig tot ernstige verstandelijke en motorische uitdaging. Juist voor deze doelgroep is buitenspelen van onschatbare waarde voor hun ontwikkeling en daar geeft het nieuwe speeltoestel alle ruimte voor.

Leuk voor ieder kind

Het speeltoestel, een All-in activiteitentoren, is een verrijking voor de school. Het biedt een overvloed aan speelmogelijkheden en is geschikt voor veel kinderen tegelijk, inclusief rolstoelgebruikers. De toren is ontworpen met veel speelelementen dicht bij de grond, zoals speelwandjes en een zigzagstang, waardoor alle kinderen kunnen deelnemen aan het plezier. Daarnaast beschikt het over een glijbaan, klimtouwen en een wiebelbrug met een stevig plateau eronder voor extra stabiliteit. Uitdaging genoeg, voor jong en ouder. Het kleurcontrast van groen, bruin en geel zorgt ervoor dat ook kinderen met een visuele uitdaging kunnen meespelen.

Het speeltoestel draagt bij aan de inclusieve omgeving waar alle kinderen samen spelen en plezier hebben, ongeacht hun achtergrond of uitdaging. Het toont aan dat met de juiste aandacht en ontwerp, alle kinderen de kans krijgen om onbeperkt samen buiten te spelen en te genieten.

Wonen en leren op één plek

GO! Vila’Ket is een Medisch Pedagogische Instituut bestaande uit een internaat en een school voor buitengewoon onderwijs. De school biedt kinderen begeleiding in de volledige ontwikkeling van hun persoonlijkheid en helpt hen volwaardige burgers in de maatschappij te zijn. Het internaat is een tweede thuis waar de kinderen leven, leren, samenspelen en plezier maken. Daarnaast hebben ze voldoende tijd om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te ontplooien, waar spelen een belangrijke rol in heeft.

Het doel van de school is om elk kind de best mogelijke educatieve ervaring te bieden, rekening houdend met hun individuele behoeften en capaciteiten. Dit wordt bereikt door een team van toegewijde professionals, waaronder leraren, therapeuten en ondersteunend personeel, die samenwerken om een inclusieve en stimulerende leeromgeving te creëren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.