Onderwijs

Uitdagend en speels plein voor De Regenboog in Vriezenveen

Op basisschool De Regenboog in Vriezenveen is het oude schoolplein omgetoverd tot een uitdagend en speels plein. Kinderen en jongeren kunnen op het plein voetballen, schommelen, duikelen of freerunnen op de parkouropstelling. Voldoende uitdaging voor leerlingen uit alle klassen.

Leerlingen denken mee

Het nieuwe schoolplein is ontworpen met behulp van leerlingen uit alle klassen. Zij mochten aangeven welke speeltoestellen ze graag op het nieuwe plein wilden zien. De meest benoemde onderwerpen waren schommels, een voetbalveld, groenstrook, klimmuur en een hindernisbaan. In het ontwerpproces zijn deze wensen meegenomen en komen bijna alle elementen terug in het eindontwerp. Een succes voor de school en een gaaf nieuw plein voor de leerlingen!

Nieuw plein met hergebruik van oude elementen

Op het schoolplein stonden verschillende toestellen die een tweede leven hebben gekregen. Bestaande elementen van het oude plein brachten we terug in het nieuwe ontwerp. Zo is de tafeltennistafel blijven staan en hebben de stenen, die moesten wijken voor het kunstgras, een nieuwe functie gekregen in het amfitheater. Door de bestaande elementen terug te brengen  in het ontwerp, konden we vanaf het begin nadenken over een waardevolle oplossing.

Meer uitdaging op het plein

Het nieuwe schoolplein zit boordevol speelwaarden. De toestellen dagen kinderen uit om te balanceren, duikelen, hangen, klimmen, schommelen en nog veel meer. Dit is goed voor de motorische ontwikkeling van het kind. Daarnaast wordt samenspel aangemoedigd dat bijdraagt aan de sociale ontwikkeling. En wie even uit wil rusten kan terecht in het amfitheater. Want dat is naast een toffe buitenlesplek, ook een fijne rustplek voor als je even geen prikkels wilt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.