Onderwijs

VBS Het Ooievaarsnest in Assenede

In 2021 heeft VBS Het Ooievaarsnest in Assenede een geheel nieuw schoolgebouw gebouwd. Daarbij mocht een gaaf nieuw speeltoestel op het schoolplein natuurlijk niet ontbreken. We hebben hier een mooie Lappset Sona en Parkour opstelling mogen plaatsen. 

Plezier met Sona

In een eerste gesprek met Yalp en de Jan Vertonghen Foundation was de keuze voor de Sona door Directeur Jan Verwulgen al snel gemaakt. De Sona is een interactieve dans- en beweegboog, die kinderen op een leuke en vernieuwende manier laat spelen. Perfect voor groepen kinderen in de pauzes.

Gymmen op het schoolplein

De gymleerkrachten gaven aan dat zij ook graag een speeltoestel wilden waarop leerlingen actief kunnen bewegen. Een Parkour opstelling is hier perfect voor. Met Parkour is zowel de beweegintensiteit als de beweegvariatie ongekend hoog. De kracht is dat ieder kind beweegt op zijn eigen niveau en zijn eigen grenzen verlegt. De gymleerkrachten kunnen het Parkour ook tijdens de gymlessen inzetten. De kinderen zullen dit na de les zelf herhalen in de pauze, waardoor hun motorische ontwikkeling versnelt!

Opening schoolplein

Jan Vertonghen was zelf aanwezig bij de opening en na een mooi voorwoord werd het schoolplein officieel geopend met het doorknippen van het lint. Daarna konden de kinderen de verschillende speeltoestellen uittesten.

Interactieve Sona

De Lappset Sona is een is een interactieve dans- en beweegboog voor de buitenruimte. Met één druk op de knop kan gekozen worden voor verschillende spellen. De Sona speelt muziek en geeft beweegopdrachten. Er staan veel verschillende spellen op zoals Dance Battle en Code Kraker. De Sona blijft uitdagend door levelopbouw, een vernieuwend spelaanbod en open spelregels.

Jan Vertonghen Foundation

De Jan Vertonghen Foundation wil kinderen stimuleren om meer buiten te sporten, spelen en bewegen door eigentijdse speelomgevingen of playgrounds te creëren. De playgrounds zijn voorzien van interactieve speeltoestellen die aangepast zijn aan huidige interesses van de jeugd. Elektronische interactiviteit wordt hierbij gekoppeld aan lichaamsbeweging.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.