Openbare ruimte

Urban sporten komt tot leven in de oude Kaasfabriek in Markelo

De Oude Kaasfabriek in Markelo is een van de meest opvallendste transformaties die we hebben gedaan. Wat ooit een traditionele kaasfabriek was, is nu een levendige urban sportplek waar jongeren volop genieten van hun favoriete sportactiviteiten. De Oude Kaasfabriek is een inspirerend voorbeeld van hoe we plekken nieuw leven inblazen, hoe gek de plek ook is.

Sporten in oude zoutbaden

De Kaasfabriek is een bijzonder project doordat de structuur van de oude zoutbaden die vroeger werden gebruikt in de kaasproductie zijn behouden. Met zorg en aandacht hebben we de oude baden omgetoverd tot een gaaf nieuw ontwerp, waarbij de tastbare herinnering aan het industriële verleden behouden blijft. Zo kunnen jongeren hun favoriete sporten beoefenen én een stukje geschiedenis ervaren. Die combinatie is toch wel uniek!

Herbestemming van De Kaasfabriek

De Kaasfabriek zelf vat de essentie van dit project perfect samen, met de volgende woorden: “Bij de transformatie van de Oude Kaasfabriek wilden we een plek creëren waar jongeren zich konden uitleven, waar ze hun grenzen kunnen verleggen en waar ze kunnen samenwerken. Het behoud van de oude zoutbaden was voor ons vanzelfsprekend omdat we hiermee een stukje historie kunnen bewaren en laten zien hoe we het oude en nieuwe naadloos kunnen verweven.”

Duurzaam omgaan met materialen

Het hergebruiken van de oude constructie van de zoutbaden levert niet alleen een gaaf beeld op, het is ook hartstikke duurzaam. Het overgrote deel van de oude muren en pilaren zijn behouden waardoor er automatisch een omheining ontstaat en er geen nieuwe materialen nodig waren. Circulariteit en duurzaamheid vinden we belangrijk bij Yalp, dit zie je terug in onze productie, producten en werkwijze.

(1/4) De oude zoutbaden voor transformatie

(1/4) De oude zoutbaden voor transformatie

(2/4) De oude zoutbaden voor transformatie

(2/4) De oude zoutbaden voor transformatie

(3/4) De oude zoutbaden voor transformatie

(3/4) De oude zoutbaden voor transformatie

(4/4) De oude zoutbaden voor transformatie

(4/4) De oude zoutbaden voor transformatie

Dash parkour – Een sportief avontuur

Het Dash freerun parkour is een echte blikvanger en een ultieme uitdaging voor freerunners en urban sportliefhebbers. Door de oude zoutbaden te transformeren tot een spannende parkourplek, hebben we een omgeving gecreëerd waar jongeren hun vaardigheden en creativiteit kunnen ontwikkelen. Springen, klimmen en precisiesprongen maken het tot een unieke sportieve ervaring op deze historische locatie. Het Dash parkour biedt een uitdagende omgeving voor freerunners van elk niveau.

Interactief sportveld – Toro

Daarnaast biedt de Oude Kaasfabriek nog een unieke sportbeleving in de vorm van het interactieve sportveld met de Toro. Jongeren kunnen hier samen komen om te voetballen op een geheel nieuwe manier. Dit innovatieve sportveld heeft vier digitale doeltjes, waar je wordt uitgedaagd voor één van de razendsnelle balspellen.

Een levendige sportplek

Markelo is een hele toffe ontmoetingsplek  voor jongeren en sportliefhebbers rijker, waarbij de oude ziel van het industriële verleden samenkomt met de moderne energie van urban sporten. Deze inspirerende herbestemming laat zien hoe je nieuw leven kan blazen in een historische plek. Een unieke ruimte om te bewegen, te spelen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan.

(1/6) De oude zoutbaden na transformatie

(1/6) De oude zoutbaden na transformatie

(2/6) De oude zoutbaden na transformatie

(2/6) De oude zoutbaden na transformatie

(3/6) De oude zoutbaden na transformatie

(3/6) De oude zoutbaden na transformatie

(4/6) De oude zoutbaden na transformatie

(4/6) De oude zoutbaden na transformatie

(5/6) De oude zoutbaden na transformatie

(5/6) De oude zoutbaden na transformatie

(6/6) De oude zoutbaden na transformatie

(6/6) De oude zoutbaden na transformatie

Sporten in de oude zoutbaden van De Kaasfabriek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.