Openbare ruimte

Een inclusieve speelplek van en voor de hele buurt

In de gemeente Hardenberg hebben we met een betrokken buurt een speelplek gerealiseerd waar iedereen samen kan spelen. Buiten spelen moet vanzelf gaan, wat je situatie ook is. In Gramsbergen dachten we mee over een passende, uitdagende all-In speelplek waar iedereen kan spelen, ontmoeten en zich thuis voelt. De nieuwe openbare All-In speeltuin heeft er een prachtige plek gekregen.

Voor nu en later

Wijken veranderen en bewoners krijgen door de jaren heen andere behoeften. Daarom is het belangrijk om bewoners te betrekken bij nieuwe initiatieven. Bij de realisatie van deze plek konden buurtbewoners meedenken over de invulling. EΓ©n punt kwam daar sterk naar voren: een geschikte en toekomstbestendige speelplek met uitdaging en speelplezier voor iedereen in de buurt. Verschillende speelelementen en wensen voor toestellen zijn genoemd. En met deze input is het ontwerp gemaakt en uitgevoerd. Het resultaat is daar, een toffe all-in speelplek!

Toegankelijk en overzichtelijk

Midden in de woonwijk is een ruimtelijk speelveld aangelegd met oog op toegankelijkheid voor iedereen. De paden en beplanting maken het overzichtelijk en bereikbaar voor rolstoelers, kinderwagens en mensen slecht ter been. Er is ruimte voor ontmoeting, rust en plezier, met focus op all-in spelen en bewegen. De all-in toestellen zijn geschikt voor zowel jongeren, ouderen, valide als mindervalide mensen. Hierdoor ontstaat inclusie binnen de speelplek en kan iedereen meedoen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.