OPENBARE RUIMTE

Inclusieve speelplek midden in de wijk

De gemeente Den Haag is druk bezig om nieuwe speelplekken in de stad te creëren die voor iedereen toegankelijk en bespeelbaar zijn, zodat iedereen kan genieten van een geweldige ervaring met hun kinderen. Inwoners krijgen zo meer mogelijkheden om van hun vrije tijd te genieten in de buitenlucht en wordt beweging gestimuleerd.

Interactief spelen op zonne-energie

Een van deze inclusieve speeltuinen staat aan de Katschiplaan. Een prachtige speelplek boordevol leuke, uitdagende speel- en sporttoestellen. Het middelpunt is de Interactieve Lappset Sona speel- en beweegboog die werkt op zonne-energie van de Solar-paal. De Lappset Solar is speciaal ontworpen om interactief spel in de openbare ruimte mogelijk te maken op een duurzame manier.

Naast de Sona vind je ook meerdere houten speeltoestellen die zijn ontworpen rekening houdend met de inclusieve behoeften van kinderen, een voetbalkooi en een multifunctioneel speelveld.

"Dit is de eerste Sona in Leidscheveen-Ypenburg. De bespeelbaarheid is nu al geweldig!"

Samen met buurtbewoners

Deze speeltuin is gerealiseerd met de hulp van bewoners, kinderen uit de buurt en vooral verschillende partners. Buurtbewoners konden stemmen op hun favoriete ontwerp en aanvullingen geven. Een mooi initiatief waarin buurtbewoners echt werden betrokken! De speeltuin is bedoeld om kinderen een plezierige plek te bieden waar ze met elkaar in contact kunnen komen.

Inclusiviteit versterken

De Sona Interactieve dans- en speelboog is leuk voor alle niveaus, leeftijden en achtergronden. Het is ontworpen om kinderen in staat te stellen ritme en beweging te verkennen op een manier die persoonlijke expressie, lichamelijke gezondheid, cognitieve ontwikkeling, sociale interactie en emotioneel welzijn bevordert. “Jongeren zitten vaak binnen te gamen of naar een scherm te kijken, je bent dan veel alleen. We willen steeds meer bevorderen dat er samen gespeeld wordt. Geluid en muziek maakt dat nog leuker en daardoor word de inclusiviteit nog meer versterkt!” verteld Kavita Parbhudayal – Wethouder Jeugd- & Volksgezondheid.

Bekijk hier de video!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.