Openbare ruimte

Renovatie speel- en sportplekken in de gemeente Leeuwarden

Openbare speelplekken zijn een belangrijk onderdeel van woonwijken. Spelen is niet alleen van essentieel belang voor de ontwikkeling van kinderen, het is ook een sociale ontmoetingsplek voor bewoners uit de buurt. Maar wat als de speel- of sporttoestellen zijn verouderd en onderdelen aan vervanging toe zijn? Moet dan het hele toestel vervangen worden? Nee dat is niet nodig. Vaak kan de levensduur met kleine aanpassingen met vijf á zeven jaar verlengd worden.  

Hergebruik van materialen 

’Bestaande’ Lappset speel- en sporttoestellen worden opgeknapt met onderdelen van oude Lappset speeltoestellen die elders zijn weggehaald. De onderdelen worden door onze eigen servicemonteur vervangen met ‘gereviseerde’ onderdelen van reeds verwijderde speeltoestellen. Daarna wordt het gehele toestel schoongemaakt, geschuurd en geschilderd. Een mooie manier om goede onderdelen te behouden, kosten te besparen en duurzaam om te gaan met grondstoffen. En zeker niet onbelangrijk, de kinderen kunnen blijven spelen.

“We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Yalp. De kwaliteit van de toestellen is hoog, sommige toestellen staan al 20 jaar in de openbare ruimte van de stad. Dat is mogelijk door de renovatie. Daarnaast is Yalp prijstechnisch een goede partner en wordt er altijd snel gereageerd, waardoor de communicatie prettig is.”

Verlenging levensduur van de toestellen  

In de gemeente Leeuwarden zijn we nu twee jaar bezig met het opknappen van oude speeltoestellen. Bertus Wierda: “We werken graag aan duurzaamheid binnen de gemeente Leeuwarden. Het renoveren van toestellen is daar een belangrijk onderdeel van. De levensduur van het toestel wordt met meerdere jaren verlengd en het is een stuk goedkoper dan het hele toestel vervangen voor een nieuwe. Door enkele onderdelen te vervangen kan het toestel weer jaren mee. Nadat de toestellen helemaal zijn opgeknapt zien ze er weer uit als nieuw. Soms denken buurtbewoners zelfs dat er nieuwe speeltoestellen zijn geplaatst vult Klaas Kingma (servicemonteur bij Yalp) aan. Dat zorgt er ook voor dat de kinderen weer meer gebruik maken van de speelplekken.”

Duurzaamheid als service 

Yalp heeft in de persoon van Klaas Kingma een eigen servicemonteur in dienst die samen met de klant kijkt naar de mogelijkheden van renovatie. We hebben alle kennis en materialen in huis om de levensduur van speel- en sporttoestellen op een veilige manier te verlengen. Daarnaast bewaren we in onze eigen opslag alle goede terug verkregen onderdelen die we kunnen hergebruiken. Zo voorkomen we verspilling en kunnen we de levensduur van speeltoestellen verlengen.

Voor renovatie

Voor renovatie

Na renovatie

Na renovatie

De hele speelplek ziet er weer uit als nieuw

De hele speelplek ziet er weer uit als nieuw

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.