Openbare ruimte

Speeltuin met ruimtethema in Seinäjoki, Finland

Speeltuin met ruimtethema in Finland

De speeltuin in de Finse stad Seinäjoki trekt gelijk de aandacht met een gaaf ruimtethema. Spelende kinderen gaan in dit Space Park als astronaut op ruimtereis met de raket of het ruimteschip, op zoek naar spannende avonturen!

Fantasiespel met uitdaging

In het ruimteschip is veel te ontdekken en zit boordevol speelwaarde. De vele klim- en klauteringangen, bruggen, speelwandjes en glijbanen dagen kinderen uit om hun grenzen te verleggen. De speeltuin is volledig op maat gemaakt naar de visie van de gemeente en stimuleert grenzeloze, fantasierijke avonturen in de ruimte voor alle leeftijden.

"Het Space Park is één van de gaafste plekken in Seinäjoki geworden!" Kari Hirvensalo, parkbeheerder in de gemeente Seinäjoki.

Space Park in het hart van de stad

Seinäjoki wordt ook wel de hoofdstad van de ruimte genoemd. Dit verwijst naar de geografische ligging en verschijnselen die met de stad worden geassocieerd. Het is een stad met een groot open en vlak landschap. Daarnaast is het de belangrijkste stad in een groot uitgestrekt gebied. En daarmee inderdaad de ‘hoofdstad van de ruimte’.

Een speeltuin vol avonturen

De wens was om het centrum op te vrolijken en meer gezinnen naar de binnenstad van Seinäjoki te trekken. Hoe gaaf is het dan om als stad van de ruimte een speelplek volledig in het ruimtethema te realiseren. De toestellen zijn volledig op maat gemaakt, met sterren en shuttlevlammen aan het ruimteschip en in de kunstgras ondergrond.  ‘’Het was heerlijk om samen met de klant aan dit project te werken!” zegt Jarno Virkki, die als regiomanager van Seinäjoki betrokken was bij het Lappset-project.

“Het park is met ongelooflijk veel enthousiasme omarmd en trekt indrukwekkende bezoekersaantallen. Het hele centrale park is tot leven gekomen, allemaal dankzij de speeltoestellen en activiteiten die het Space Park aanbied. Is het niet verbazingwekkend hoe een aantrekkelijke, inclusieve speelervaring een hele gemeenschap kan veranderen?” zegt Kari Hirvensalo.

Motorische vaardigheden ontwikkelen.

Het Space Park biedt kinderen de mogelijkheid om een ruimteavontuur te beleven alsof ze echte astronauten zijn. Daarnaast ondersteunen de verschillende speelelementen ook de ontwikkeling van motorische vaardigheden van kinderen. Ze trainen onbewust hun kracht, balans, coördinatie en ruimtewaarneming terwijl ze plezier beleven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.