Zorg

Sona in inclusieve beleeftuin van de Ronald McDonald Hoeve

Als een kind langdurig ziek is of een beperking heeft, dan vraagt dat veel van het gezin. In de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds ervaar je de tijd en ruimte om weer tot elkaar te komen. De Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag heeft een prachtige beleeftuin aangelegd waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen.

Beleeftuin voor iedereen

In de beleeftuin van de Ronald McDonald Hoeve kunnen kinderen onbezorgd spelen. Marc Stallinga, voormalig General manager: “De beleeftuin is voor iedereen toegankelijk, dat was een eis in het ontwerpproces. Daarnaast wilden we als goede doelen organisatie zorgvuldig met het budget omgaan. Het is een inclusieve speeltuin geworden waar iedereen samen kan spelen. Dat is belangrijk omdat we een brede doelgroep hebben van jongeren t/m 25 jaar met verschillende beperkingen.” In de tuin staan vele inclusieve speeltoestellen zoals een rolstoeltoegankelijke draaimolen en de interactieve Sona dans- en beweegboog.

Uniek, actueel en inclusief

Marc: “We hebben voor de Sona boog gekozen omdat het een uniek speeltoestel is dat voor veel doelgroepen geschikt is. Je kunt het toestel zelf beheren en nieuwe spellen activeren via de online My Yalp omgeving. Heel leuk en actueel met bijvoorbeeld kerst en sinterklaas. Het toestel past ook goed in de omgeving, aan ons terrein grenst een revalidatiecentrum en een school voor speciaal onderwijs. Onze buren maken dan ook regelmatig gebruik van de tuin en kinderen komen in de pauze spelen. Het is fantastisch om te zien als de kinderen samen spelen!

De Sona staat als toegangspoort aan het begin van de beleeftuin. Daarbij was het cruciaal dat er een auto onderdoor kan. Mocht er een situatie zijn waarbij een ambulance bij de voordeur moet stoppen, dan moet dat mogelijk zijn.” De Sona boog biedt op deze manier veel speelwaarde zonder veel ruimte in te nemen en houdt de toegangsweg naar de ingang vrij.

Iedereen komt spelen op de Sona

“De Sona wordt heel veel gebruikt! We hebben de opening van de beleeftuin veel gepromoot in lokale kranten en op de radio. Daarbij hebben we extra aandacht gegeven aan de Sona. En we zien dat mensen uit de wijde omgeving langskomen, niet alleen om in de vakantiehuizen te verblijven maar ook om te spelen in de tuin.”

“We zijn super tevreden over de Sona en Yalp.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.