Zorg

Sport- en speelaanbod voor Stichting van het Kind

Er zijn in Nederland 51.000 kinderen die wegens omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Deze kinderen wonen in een leefgroep, gezinshuis of in een pleeggezin. Stichting van het Kind helpt deze kinderen met concrete, praktische projecten in de buurt. Dit doen ze onder andere door te zorgen voor een goed sport en beweeg aanbod. Samen met de Stichting hebben we al meerdere mooie projecten mogen realiseren met de Memo, calisthenics toestellen en tafeltennistafels.

Samenwerking Yalp en Stichting van het Kind

Stichting van het Kind geeft kinderen die niet meer thuis kunnen een betere kans op een goede toekomst, waarin ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Dit doen ze door kinderen te begeleiden en hen even echt kind te laten zijn door te kunnen sporten en spelen. Een prachtig initiatief waar we graag bij helpen. Sinds 2019 werken Yalp en Stichting van het Kind samen om kinderen een mooi sport en speelaanbod aan te bieden. Sascha van Veen, directeur Stichting van het Kind: “Yalp is een fijne partner waarbij de lijntjes kort zijn en altijd met ons wordt meegedacht. Ze spelen goed in op de behoefte van onze doelgroep en bieden een mooi sport- en spelaanbod met een groot assortiment.”

We hebben meerdere plekken mogen aanleggen met calisthenics sporttoestellen en de interactieve spelzone Yalp Memo.

“Er zijn heel veel verschillende spelvormen mogelijk op het gebied van ontwikkeling, bijvoorbeeld, rekenen, topografie, maar ook kleuren zoeken waarbij veel gerend moet worden. En de spellen zijn op elk leeftijdsniveau in te stellen.”

Leren met de Memo

Met de Memo stimuleert Stichting van het kind de educatie van kinderen en jongeren. Zij leren door middel van de spellen op een leuke en ongedwongen manier, daarnaast leren ze samenwerken en zijn ze lekker in beweging. Met de Memo kunnen de kinderen op een leuke ontspannen manier ook buiten samen actief bewegen.

In stijl van de stichting

De ondergronden van de Memo en calisthenics toestellen zijn op alle locaties voorzien van een gepersonaliseerde ondergrond geheel in de huisstijl van de stichting. Het kunstgras heeft een blauw oranje kleur en ook het logo komt hier mooi in terug. Een mooie manier om aandacht te geven aan Stichting van het Kind.

Memo stichting van het kind

Spelenderwijs leren met nieuwe Memo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.