My Yalp

Samenwerking met Quest Junior

Hoe kan interactief spelen educatief zijn?

Kun je oranje worden door het eten van wortels? Kan een dier links- of rechtspotig zijn? Kun je aan twee dingen tegelijk denken? In samenwerking met het populair-wetenschappelijke magazine Quest Junior ontwikkelde Yalp het speeltoestel Memo.

Educatieve quizvragen

Een kind is van nature actief en wil graag bewegen. Speelplezier staat centraal tijdens het spelen op de Lappset Memo, maar kinderen leren spelenderwijs tegelijkertijd ongemerkt rekenen en vaardigheden als samenwerken. Het interactieve speeltoestel Memo staat boordevol rekensommen, een alfabetspel en 500 quizvragen. Alle quizvragen zijn bedacht door het populair-wetenschappelijke magazine Quest. Daarnaast is het standaard Quest Junior pakket uit te breiden met verschillende maatschappelijke themaspellen over bijvoorbeeld; verkeer, normen en waarden, gezondheid of sport en spel. Wil je meer weten over het spellenpakket? Download dan de flyer.

Download spellenpakket flyer

 

Hoe werkt de Memo?

Memo bestaat uit 7 spelpilaren op een ronde speelvloer. De bediening van de spelpilaren is vergelijkbaar met de bediening van een smartphone of tablet. Door het scherm aan te raken en door over het scherm te swipen worden er spellen gespeeld. De speelvloer maakt de spelpilaren tot een eenheid, visualiseert de renroutes en prikkelt de fantasie van kinderen om nieuwe spelregels te verzinnen.

educatie schoolplein

Quest en Yalp

Wat maakt lerend spelen met Memo zo leuk?

Het Questpakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Quest Junior spel met maar liefst 500 quizvragen.
  • Feestelijke opening van de Quest Memo in aanwezigheid van de hoofdredacteur van Quest of YouTube Quest leraar Boy Vissers.
  • Quest lesuur gegeven door de hoofdredacteur van Quest (of YouTube Quest leraar Boy Vissers) voor groep 7/8 op de dag van de opening. Kinderen mogen in gesprek met de hoofdredacteur van Quest en krijgen een interactief lesuur over bladen maken.

De opening zal feestelijk worden aangekleed met o.a.:

  • Persbericht door Quest en Yalp.
  • Plaatsing en verspreiding van het persbericht online en via de social media kanalen van Quest en Yalp.
  • 60 exemplaren van QuestJunior voor groep 7/8.
  • Aankleding door Quest met onder andere banieren, beachvlags, vlaggen, posters.
  • Een rode loper!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.