Skatebanen

Skaten is en blijft een populaire sport onder de jeugd. In een stadse omgeving is kwaliteit en duurzaamheid van skatebanen erg belangrijk, materialen moeten tegen een stootje kunnen. De skatebanen van het internationaal gerenommeerde merk Rhino voldoen aan de eisen die door zowel skaters als door degene die investeert aan een goede skatebaan gesteld worden. Rhino werkt met modulaire componenten. Hierdoor zijn oneindig veel combinaties te maken en is elk skatepark uniek.

 

Inspirerende skatebanen wereldwijd

(klik op de pijltjes of afbeelding in de fotoslider voor meer informatie)

Rhino skatebaan
Guincamp, Frankrijk
Skatepark Rhino
Villeneuve le roi, Frankrijk
Skatebaan-Kerkrade.jpg
Gemeente Kerkrade

De gemeente Kerkrade ging in op de wens van haar jongere inwoners en plaatste deze uitdagende skatebaan voor de skatende jeugd.

Groot skatepark
Toat, China
Skatepark
Volvis, Frankrijk

-> Bekijk hier alle skateproducten

Uitmuntende kwaliteit skatebanen

In een stadse omgeving is kwaliteit en duurzaamheid erg belangrijk, materialen moeten tegen een stootje kunnen. Rhino voldoet aan alle eisen die door skaters en investerende gemeentes aan een goede skatebaan gesteld worden;

  • Goede rijeigenschappen, ook geschikt voor BMX-fietsen

  • Duurzaam, Rhino biedt een garantie van maar liefst 12 jaar op de ramps en zelfs 20 jaar op de grindrails

  • Geluidsarm, de skatebanen zijn gemaakt van geluidsarm materiaal

  • Mobiel, skatepark kan naar een andere locatie verplaatst worden

  • Altijd op maat, Yalp maakt gratis het gewenste ontwerp

Logo_Rhino_wit.jpg

 

Rhino is een toonaangevend merk in de skatebanen branche en produceert al 35 jaar skatebanen die geplaatst worden over de hele wereld, van Canada tot Australië. Rhino heeft dan ook al meer dan 400 skateparken gerealiseerd.

Video: skaters in actie op Rhino skatebanen

Skatepark op maat

Rhino werkt met modulaire componenten. Hierdoor zijn veel combinaties te maken en is elk skatepark uniek. Skaters hebben vaak hun eigen wensen en weten precies wat ze willen. Dankzij de flexibiliteit van het systeem kan de baan ook gemakkelijk worden aangepast of uitgebreid worden.

Toestellen en skatebanen ontworpen door professionele skater Slick
Rhino werkt samen met de Belgische skater Manuel Thiry, beter bekend als "Slick” in de skatewereld. Slick heeft voor Rhino nieuwe toestellen en skateparken ontworpen. Door zijn 25 jaar ervaring als skater weet Slick precies waar hij op moet letten tijdens het ontwerpen van de nieuwe toestellen en skateparken. Tijdens het ontwerpen van de skateparken heeft Slick rekening gehouden met de veiligheid, voldoende ruimte, veel variatie en de mogelijkheid om wedstrijden te doen. Zie de afbeeldingen in de slider hieronder voor de ontwerpen.

Liever een skatepark op maat?
Staat uw ontwerp er niet tussen? Door grindrails, quarterpipes en launchramps te combineren creëren wij voor u eenvoudig uw eigen skatepark. Wij vertalen de wensen van de jeugd naar een duidelijk prijsoverzicht, een technische tekening en een 3D visualisatie. Op de website staan een aantal voorbeelden, maar de mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Skatepark A5
Skatepark A5

Ontwerp professionele skater Slick: "Leuk park voor zowel gevorderde skaters als beginnende skaters. Je kan er grinden, sliden, manual tricks doen, flipticks doen en transition tricks doen. De ruimte is zoveel mogelijk benut en toch staat het niet te vol."

Skatepark A6
Skatepark A6

Ontwerp professionele skater Slick: "Dit is een iets moeilijker park dan skatepark A5 maar zeker ook toegankelijk voor elk type skater. Je kan er sliden, grinden, transition tricks doen en fliptricks doen"

Skatepark C3
Skatepark C3

Ontwerp professionele skater Slick: "Dit is een skatepark met heel veel variatie! Leuk park voor zowel gevorderde skaters als beginnende skaters. Je kan er ook mooie lines doen en dit type skatepark is ook perfect geschikt voor wedstrijden"

Skatepark C4
Skatepark C4

Ontwerp professionele skater Slick: "Een skatepark met veel variatie en grote mogelijkheden om wedstrijden te doen. Leuk park voor zowel gevorderde skaters als beginnende skaters"

Skatepark E3
Skatepark E3

Ontwerp professionele skater Slick: "Dit skatepark heeft de meeste variatie mogelijkheden en is mijn persoonlijke favoriet. Er is een verhoog van 20cm in verwerkt en dat geeft een skateplaza gevoel. De miniramp is ook een heel leuke extra in het skatepark! Dit skatepark is ook perfect voor wedstrijden. Elk type skater kan er zich in thuis voelen."

Skatepark E4
Skatepark E4

Ontwerp professionele skater Slick: "Dit skatepark is het moeilijkste skatepark en erg leuk voor gevorderde skaters. De meeste toestellen zijn hoger wat ook veel ervaren skaters leuk vinden. Maar de beginnende skaters kunnen er zeker ook plezier hebben."

Rhino skatebanen staan voor kwaliteit

Het composietmateriaal dat Rhino gebruikt voor de skatebanen is een goede combinatie tussen duurzaamheid en skateplezier. De skaters hebben een perfecte grip met hun wieltjes, terwijl het materiaal tegelijkertijd impact- en krasbestendig is.

Het product is afgewerkt met gegalvaniseerd roestvrij stalen beschermingsprofielen en oprijplaten, die er voor zorgen dat de skatebanen veilig zijn in het gebruik. Alle onderdelen worden door Rhino aan zware testen onderworpen, zodat absolute kwaliteit gegarandeerd kan worden.

Geluidsarm
De opbouw en materiaalgebruik van de skatebanen van Rhino zorgen ervoor dat de banen geluidsarm zijn. Op een afstand van 10 meter produceert een skateboarder ongeveer 50dB(A). Dit geluid is vergelijkbaar met het volume van een gesprek.

Cirkel-BMXer-ee45b409.jpg

Contact met Yalp

Meer weten over onze skatebanen?
Ons sales support team of accountmanagers helpen u graag verder:

Ellen Pullen
gisela_diepenmaat2-d7668c66.jpg
0547 289 410