kennisbank

Yalp Goalympics 2021

Dit jaar ging ik samen met mijn collega Albertine de uitdaging aan om in samenwerking met Stichting Goal een speciale olympische spelen te organiseren: de Yalp Goalympics. In het verleden is er wel vaker een Yalp Goalympics georganiseerd, maar deze keer besloten we om het bij ons in en om het pand te doen. Nieuw voor ons allebei, maar daardoor misschien juist des te leuker om te doen.

Gezellig

Na weken van voorbereiding was het zaterdag 30 oktober dan eindelijk zover. Ongeveer 40 bewoners van De Twentse Zorgcentra, de JP van den Bent en Aveleijn kwamen samen met hun begeleiders bij ons. Een kleine 20 Yalpers stonden klaar om te helpen bij deze gezellige en sportieve middag.

De regen probeerde nog een spelbreker te zijn, maar alle deelnemers lieten gelukkig zelf de zon schijnen. Men genoot van een hapje en een drankje, er was feestmuziek, karaoke en optredens van RintinTin, de drumband van de Losserhof.

Sportief

Uiteraard was er ook een sportief programma: onder leiding van teamcaptains en spelleiders van Yalp mochten de deelnemers zo hard mogelijk schieten op de Sutu balbuur, DJ-en en dansen bij de Fono DJ-tafel, dansen en vervolgens zo stil mogelijk staan onder de Sona beweegboog, tikkertje spelen op de Memo spelzone en ballen gooien op de interactieve doelen van het Toro sportveld. De echte waaghalzen konden nog in de Halo Diamond klimmen. Niets moest, bewegen en plezier maken stonden voorop!

Wat ik persoonlijk erg tof vond, is dat we bij de interactieve toestellen spellen hebben gebruikt waarbij iedereen mee kon doen. Gewoon zelf je eigen spelregels bedenken, moeilijker is het niet. Zo gaven we een mooie invulling aan inclusief spelen.

Inclusief spelen: iedereen met én zonder beperking kan meespelen

Buiten spelen moet vanzelf gaan. Voor kinderen met een beperking, voor volwassenen, voor ouders, inclusief spelen voor iedereen!

Meer weten over inclusief spelen?

Iedereen een winnaar!

Een grote verassing voor de deelnemers was de komst van Ellen Nauta, burgemeester van de gemeente Hof van Twente. Zij toonde zich een hartstochtelijk supporter en trapte nog even een balletje mee op de Sutu balmuur.

Aan het einde van de middag werden, hoe kan het ook anders, alle deelnemers tot winnaar uitgeroepen! Ellen Nauta hing alle deelnemers een welverdiende medaille om, wat maakte dat veel deelnemers glommen van trots. Zelfs de leden van drumclub Rintintin van De Twentse Zorgcentra kregen een pet en een medaille. Zoals Stichting Goal aangaf was het “een Yalp- Goalympics met een gouden randje!!”

Impressie van deze dag
door Stichting Goal 

Bedankt

Wij kijken terug op een geslaagd event waarmee we in ieder geval 2 mooie doelen behaald hebben; Yalp presenteren als een organisatie die graag iets betekent voor anderen en, de belangrijkste, het blij maken van lieve leuke mensen! Daarnaast hebben we laten zien dat het kan: Inclusief spelen op de interactieve toestellen. Iedereen met én zonder beperking kon meespelen.

Mede namens Albertine bedank ik hierbij vanuit mijn hart alle lieve collega’s die erbij waren en glimlachen op gezichten hebben getoverd, en zeker ook een aantal partners en kinderen van collega’s die ook hun steentje hebben bijgedragen aan deze dag. Daarnaast was het een topsamenwerking met Paul Gelen van Stichting Goal. Op naar een nieuwe supergave editie Yalp Goalympics 2022!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.