kennisbank

Campagne ‘Onbeperkt spelen. Ik ben er klaar voor.' gaat van start

Het is zover! De campagne ‘Onbeperkt spelen. Ik ben er klaar voor.’ is van start gegaan. De campagne gaat ons helpen om beloften om te zetten in daden: veel meer speelplekken waar kinderen met een beperking zich welkom voelen.

SamenSpeelNetwerk

Het SamenSpeelNetwerk – waar ook wij bij Yalp onderdeel van uitmaken – is een campagne gestart die buitenspelen en samenspelen gaat bevorderen voor kinderen met een beperking. Het netwerk bundelt de krachten om veel meer speelplekken inclusief te maken. Nu is 1 op de 10 speelplekken geschikt voor deze kinderen. De campagne laat zien dat kinderen met een beperking er klaar voor zijn maar de speeltuin vaak (nog) niet.

 

Speciale website

Speciaal voor deze campagne is er nu de website www.onbeperktspelen.nl. Op deze website kun je advies krijgen hoe je jouw speeltuin inclusief maakt, kun je op een kaart zien welke speelplekken toegankelijk gemaakt zijn en kun je ervaringen lezen.

De website van Onbeperkt Spelen is er voor ontwerpers, gemeenten, speeltuinverenigingen, ouders, zorgprofessionals en alle anderen die de handen uit de mouwen willen steken om samenspeelplekken op te zetten of bestaande speelplekken aan te passen naar samenspeelplekken. Daarbij is het handig om wat richtlijnen te hebben, die informatie vind je op deze pagina over richtlijnen.

Inclusief spelen: iedereen met én zonder beperking kan meespelen

Buiten spelen moet vanzelf gaan. Voor kinderen met een beperking, voor volwassenen, voor ouders, inclusief spelen voor iedereen!

De visie van Yalp op inclusieve speelplekken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.