My Yalp

4 Mogelijkheden

Om het schoolplein aantrekkelijk te maken voor de bovenbouw

Een goed doordacht schoolplein is belangrijk voor een school. Dit is namelijk dé plek waar leerlingen samen komen om te spelen en bewegen. Het is mooi om een plein te hebben waar kinderen zich van alle groepen blijvend kunnen vermaken. Maar dit is niet makkelijk, op elke leeftijd zijn er namelijk andere speelbehoeftes. De groepen 6, 7 en 8 worden vaak niet meer uitgedaagd door een glijbaan of duikelrek. Maar hoe kun je deze doelgroep dan wél bereiken? Wij hebben vier mogelijkheden op een rijtje gezet:

1. Yalp Parkour: Freerunning in het onderwijs

Freerunning is echt een hype onder jongeren. Het is spectaculair en uitdagend. Bij Freerunning is het de bedoeling om, door middel van gymnastische technieken over obstakels te springen. Bij Parkour is het de bedoeling om zo creatief mogelijk van punt A naar punt B te komen over deze verschillende obstakels. Het kent geen competitie en leerlingen worden uitgedaagd op eigen niveau. Door steeds beter te worden voelen leerlingen zelf aan wanneer zij grenzen kunnen verleggen. De beweegintensiteit en de beweegvariatie op Parkour is dan ook ongekend hoog.

2. Yalp Memo in samenwerking met Quest

Op verschillende schoolpleinen wordt er al met plezier gespeeld en geleerd op de Quest Memo. De interactieve spelzone Yalp Memo bestaat uit 7 spelpilaren op een ronde speelvloer. Het toestel bestaat uit verschillende spellen waaronder het Quest spel. Dit spel bestaat uit honderden interessante en leerzame vragen. Deze vragen hebben betrekking hebben tot verschillende thema’s zoals gezondheid, geschiedenis, taal en rekenen. De schooldirecteuren Karen Weijermans (Houtwijk) en Ida Lugtenburg (De Eshof) zijn enthousiast over het toestel: “Bewegen levert zoveel op. Het bevordert de leerprestaties van kinderen en heeft een goede invloed op de fysieke en sociale ontwikkeling. Daar hechten wij als scholen veel waarde aan”.

3. Panna voetbalkooi

Voetbal is wereldwijd de populairste balsport onder jongeren. De bovenbouw zal zich dan ook goed kunnen vermaken op het schoolplein met een Panna voetbalkooi. Pannavoetbal is een vorm van straatvoetbal op klein veldje. Het blijft een rage die niet snel zal verdwijnen. Het draait om techniek, snel bewegen met de bal en beter zijn dan je tegenstander(s).

4. Het interactieve sportveld: Yalp Toro

De Yalp Toro, voor als je écht iets gaafs wilt op je schoolplein. De Yalp Toro is een interactief sportveld, waarbij de traditionele doeltjes zijn vervangen door interactieve panelen. De goals met LED-verlichting en sensoren reageren als het doel geraakt wordt. Leerlingen bewegen samen en worden uitgedaagd om te scoren bij de tegenstander. Op het Toro sportveld kan naast voetbal ook gehockeyd worden. Het Edison college bijvoorbeeld zet de Yalp Toro regelmatig in tijdens de gymles. Patrick van Kampen (leerkracht bewegingsonderwijs Edison College): “De Yalp Toro is een uniek product. Dat bewegen gezond is voor onze leerlingen weten we al, maar je kunt op dit veld ook nog sensomotorisch trainen (het reactievermogen), dat maakt dit veld echt uniek. Het is dus heel goed in te passen binnen onze lessen bewegingsonderwijs. Het speelveld zorgt dat leerlingen in de pauzes extra bewegen. De fun-factor van onze school krijgt een enorme boost!”

Nieuwsbrief

Ja ik wil de nieuwsbrief ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen van mijn e-mail adres geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.