Jan Vertonghen

We mogen het kind achter hun ziekte nooit vergeten

We willen zoveel mogelijk kinderen aanzetten tot spelen, bewegen en creatief zijn.

Een wereld die kinderen in staat stelt hun volle potentieel te benutten en waarin kinderen kunnen samen spelen en dit ongeacht leeftijd, afkomst, geslacht, fysieke of mentale beperkingen. Een wereld waarin elk kind zich bijzonder voelt. We willen zoveel mogelijk kinderen aanzetten tot spelen, bewegen en creatief zijn. Met de Jan Vertonghen Foundation gaan we actief in elk ziekenhuis in België kinderen aanmoedigen om steeds het beste uit zichzelf te halen en zich aanvaard en verbonden te voelen met de maatschappij. Deze kinderen zijn veel meer dan hun ziekte.

Ieder jaar komen duizenden jonge kinderen in het ziekenhuis terecht: ver weg van thuis, school & vriendjes en vaak angstig voor alles wat er om hen heen gebeurt. In het ziekenhuis gaat het met name over de medische zaken, maar we mogen het kind achter de ‘ziekte’ niet vergeten. Wat is er nu mooier dan al die kinderen even te laten ontsnappen, ze te doen vergeten dat ze ziek zijn en laten voelen dat ze erbij horen. Gewoon, door ze te laten spelen en ze aan te moedigen. Kinderen hebben ondanks hun ziekte of langdurig ziekenhuisverblijf meestal veel creativiteit in zich. Laten we dus de nadruk leggen op hun persoonlijke expressie en zo hun levensvreugde weer vergroten.

In samenwerking met ziekenhuizen in héél België roepen we al deze kinderen op om het beste van zichzelf te laten zien door eigen kunstwerkjes te maken, telkens rond een bepaald thema. Daarnaast moedigen wij ziekenhuizen aan om creativiteit bij kinderen te stimuleren en om kinderen meer in beweging te krijgen. We ondersteunen met de Jan Vertonghen Foundation ziekenhuizen die hierin investeren.

Over
Jan Vertonghen Foundation

“”Mijn doel is mensen en vooral kinderen te begeleiden naar een gelukkiger, zinvol leven, naar de allerbeste versie van zichzelf. Met de Jan Vertonghen Foundation heb ik de mogelijkheid om mijn doel op een prachtig podium te realiseren.” 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.