Onze samenwerking met Méér Muziek in de Klas

Theater in de buitenlucht

Buiten leren en spelen

Na de MuziekSpeeltuin breiden we onze samenwerking met Méér Muziek in de Klas uit naar onze interactieve Sona. Ditmaal met een theaterspel in de buitenlucht!

Vanuit een initiatief van Méér Muziek in de Klas moedigen we samen kinderen en leerkrachten aan om tijdens en na school buiten aan de slag te gaan. Dit doen we met muziek door middel van de MuziekSpeeltuin, maar nu ook met theater.

Eerder kon je je dus al muzikaal laten verrassen bij onze Memo. Nu kan je aan de slag met drama bij de Sona.

Lees in dit bericht meer over dit nieuwe spel, de beschikbare workshops en het gratis lesmateriaal dat we aanbieden in samenwerking met Méér Muziek in de Klas.

Nieuw theaterspel in 3 vormen

De Sona vind je op verschillende plekken in het land. Naast prikkelende verbeeldingspellen waarin je rondsluipt en wegduikt voor monsters zoals Bosmonster en Maanmonster, is er nu een nieuw theaterspel ontwikkeld waarmee je dramalessen kunt geven. Het spel kent 3 vormen:

  1. Beeldenmuseum
  2. Middeleeuwen
  3. Ruimte

Je vindt het Theaterspel hier.

Aanvullend werkt Méér Muziek in de Klas samen met vakleerkrachten en studenten om lesmateriaal te ontwikkelen.

Lesmateriaal

De lesmateriaalbundel bestaat uit lesbrieven aansluitend op de spellen Beeldenmuseum, Middeleeuwen en Ruimte van de Sona. Deze lesbrieven zijn ingedeeld op niveau en zijn door elke klassendocent in te zetten als voorbereiding voor het spelen met de Sona, of om de theaterspel met de Sona in de buitenlucht te faciliteren.

De lesbrief is te gebruiken als dramales op zich en bestaat uit meerdere onderdelen die ook los in te zetten zijn in de klas.

De niveaus zijn enkel een richtlijn, uit elke les kan inspiratie worden geput. Voor het SO is er een extra laagdrempelige les gemaakt, maar naar eigen inzicht kunnen ook andere lessen worden gebruikt.

Lesbrieven theaterspellen

Voor wie & gratis workshops

De theaterspellen zijn vrij te downloaden en te gebruiken voor iedereen die een Sona speeltoestel tot zijn beschikking heeft. Van buurtregisseur tot leerkracht, van dramadocent tot directeur. Met bovenstaande links kan iedereen uit de voeten.

Wil je graag wat meer uitleg en verdieping? Om iedereen een handje te helpen het nieuwe theaterspel te leren kennen, komen we graag naar jullie toe! We organiseren workshops van ongeveer 45 minuten per groep, voor zowel de kinderen als de leerkracht of coördinator.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.