My Yalp

Yalp Academy

Krajicek Foundation opent drie Playgrounds na grondige renovatie

Haal de slingers én sportschoenen maar uit de kast: juni wordt een sportieve feestmaand, waar de Krajicek Foundation maar liefst drie Krajicek Playgrounds heropent!

Playground de Poppe (Coevorden), Playground Meerzicht (Zoetermeer) en Playground Seedorfplein (Almere) zullen deze maand op verschillende dagen in het zonnetje gezet worden door iedereen die betrokken is geweest bij de opknapbeurten: van buurtbewoners, kinderen en sportorganisaties tot bestuurders en beleidsmedewerkers.

De heropeningen zijn het gevolg van een grootschalig renovatietraject, The Outdoor Generation, dat de Krajicek Foundation dankzij de Nationale Postcode Loterij in 2020 kon opstarten. De grootste goededoelenloterij van Nederland stelde een bedrag van €2.500.000 beschikbaar om tien bestaande, maar verouderde Playgrounds een grondige opknapbeurt te geven. Meer ruimte, meer groen, meer sport- en spelmogelijkheden was de wens, met als doel meer kinderen een veilige plek in de buurt te geven om gratis te kunnen bewegen.

Playground de Poppe, Coevorden (opening: 3 juni)

In Coevorden zetten de ontwerpers in op spelmogelijkheden voor een breder publiek. Naast een nieuw voetbalveld met kunstgras is De Poppe vanaf nu voorzien van een kabelbaan, een Gibbonswing (klimrek) en de Memo, een interactieve spelzone.

Openingen juni

Playground Meerzicht, Zoetermeer (opening: 7 juni)

Betere voorzieningen voor voetbal én plek voor nieuwe sporten als freerunning en 3×3 basketbal. Dat zijn de ingrediënten voor het vernieuwde sportplein in Zoetermeer, dat samen met de buurtbewoners is ontworpen.

Playground Seedorfplein, Almere (opening: 23 juni)

Op Playground Seedorfplein zijn meer activiteiten voor meer diverse doelgroepen gerealiseerd. Er is een freerunning zone voor jonge kinderen toegevoegd en een interactieve UBG (urbandanceground). De bestaande 3×3 basketbalcourt heeft een nieuwe sportvloer gekregen.

Nog meer vernieuwde Playgrounds

Dit zijn niet de eerste Playgrounds die dankzij The Outdoor Generation een renovatie ondergingen. Playground Hondius in Den Haag (24 augustus) en Playground Reigersbos in Amsterdam Zuidoost (30 september) gingen dit drietal voor in 2022.

In het najaar van 2023 heropenen Playground Oranjeplein (Den Haag), Playground Westerpark (Tilburg) en Playground De Hoogte (Groningen). In 2024 staan de heropeningen van Playground Van Gentplein (Eindhoven) en Playground Assendelftplein (Rotterdam) op de planning.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.