Openbare ruimte

Bootcamp in recreatiegebied Asterdplas

Het recreatiegebied Asterdplas in Breda is een prachtig open park met een grote zwemvijver. Een heerlijke plek om te wandelen, sporten en ontmoeten. Je kon er al zwemmen, surfen, zeilen en recreëren. En daar is sporten nu aan toegevoegd. De wijk Asterd is een hele mooie bootcamplek rijker. Een openbare sportplek waar buurtbewoners en bezoekers van het recreatiegebied lekker kunnen sporten, bewegen en ontmoeten.

Wens vanuit de burgers

De wens voor een bootcampplek kwam vanuit de wijk, waar meer behoefte was aan een plek om buiten te sporten. De gemeente heeft bij dit project goed geluisterd naar haar buurtbewoners. En dat is te zien, want de bootcampplek is druk bezocht met sportievelingen.

Volledige workout

De bootcampplek is zo ingericht dat een volledig workout mogelijk is. Kracht en conditie zijn te combineren. En ben je creatief in je oefeningen? Dan zijn talrijk aan opties mogelijk, zoals sit-ups, push-ups, pull-ups, dips en jumping squats.

Bootcamptoestellen in combinatie met kunstgras zorgen ervoor dat nog meer oefeningen mogelijk zijn. Door de toepassing van kunstgras ontstaat een plek waar je kan trainen zonder materialen.  Loopladders, hoepels, stippen en cirkels zijn geïntegreerd in het gras, zo ontbreekt er niets aan je workout.

Sporten met een uitzicht

De locatie van de sportplek is prachtig, met een fantastisch uitzicht over het water waar vele bezoekers komen om te ontspannen en inspannen. Daarnaast is het dichtbij een parkeerterrein, waardoor het erg toegankelijk is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.