My Yalp

Krajicek Playground Voorburg

Een sportplek voor iedereen

Binnen de wijk Voorburg-Noord was er behoefte aan een sport en ontmoetingsruimte voor jongeren en volwassenen. Deze wijk is een aandachtwijk voor de gemeente omdat mensen in deze wijk minder geld te besteden hebben aan sport. Yalp ging met dit plan aan de slag en richtte een sportplek in met verschillende concepten. De plek bestaat uit een sportveld met interactieve voetbalmuur Yalp Sutu, freerun-parkour, bootcamp, basketbalveld en Yalp Sona geluidsboog. Zo is er voor alle leeftijden genoeg te doen. Door de samenwerking met Krajicek Foundation krijgen kinderen in de buurt kans om trainingen te volgen op deze mooie plek in Voorburg. De Krajicek Foundation wil gelijke kansen voor alle kinderen om dicht bij in een sociaal veilige omgeving, minimaal 1 uur per dag te bewegen.

Een openbare sportplek

Judith Stoffels van de Gemeente Leidschendam-Voorburg is trots op deze mooie plek in Voorburg: “De naastgelegen speelplek werd al goed bezocht, maar met de komst van de sportplek wordt dit park door veel meer verschillende doelgroepen bezocht. De sportplek wordt veel gebruikt door school om er buiten gymlessen te geven. Ook zijn de buitenschoolse opvang en Sport & Welzijn LV hier vaak te vinden met na schoolse activiteiten. Het is echt een belevingsplek waar socialisatie, activering en ontwikkeling van vaardigheden gestimuleerd worden.”

"Doordat de Playground verschillende speel en sport mogelijkheden heeft zie je dat gebruikers lang verblijven op de plek, samen plezier maken en hier op mooie dagen picknicken."

(1/5)

(1/5)

(2/5)

(2/5)

(3/5)

(3/5)

(4/5)

(4/5)

(5/5)

(5/5)

Verschillende sportzones

  • De Interactieve Yalp Sona geluidsboog
  • Bootcamp/calisthenics
  • De interactieve voetbalmuur Yalp Sutu (met voetbalveld)
  • Freerunnen met Parkour
  • Basketbalveld

Voorburg sportplek