Playground in one day Enschede

Yalp en Krajicek Foundation slaan handen ineen voor Playground in One Day

Bewegen is een must. Daar bestaat geen twijfel over. Toch zijn Nederlandse kinderen wereldkampioen stilzitten: 80% van de kinderen haalt de dagelijkse beweegnorm niet. In aandachtswijken ligt dit percentage zelfs op 97%. Om van Nederlandse kinderen wereldkampioen bewegen te maken, hebben Yalp en de Krajicek Foundation de handen ineen geslagen voor “Playground in One Day”. Samen met de buurt, school en de gemeente Enschede creëerde Yalp en de Krajicek Foundation op 21 september 2019 in één dag een duurzame, innovatieve en sociaal-veilige speelplek in de wijk Boswinkel in Enschede.

De ideale buitenspeelplek in Enschede-West

De Krajicek Foundation wil gelijke kansen voor alle kinderen om dicht bij in een sociaal veilige omgeving, minimaal 1 uur per dag te bewegen. Om kinderen te stimuleren om vaker te bewegen, hebben Yalp en de Krajicek Foundation dit concept voor de Playground in One Day uitgewerkt: de ideale buitenspeelplek is uitdagend, interactief en verbindend voor de hele buurt.

"Moet je kijken wat we kinderen nu te bieden hebben. Dit gun je toch ieder kind?”

Playground in one day

Bekijk
Playground in one day
Enschede

Speelzones

De Krajicek Playground Boswinkel Plaza is verdeeld in verschillende spelzones. Hierin komen verschillende bewegingsvaardigheden aan bod. Zo is er een interactieve voetbalwand -en sportveld, een bootcamp zone, een outdoor classroom met interactieve spelelementen, een beweegtuin voor ouderen en een uitdagend Flora klim- en klautertoestel. Meer dan 80% van onderdelen is bespeelbaar voor minder validen. Daarnaast zorgen buurtsportcoaches en Krajicek Scholarshippers voor gratis sport- en spelbegeleiding, lokale sporttoernooien en sociale events die toegankelijk zijn voor alle buurtbewoners.

Dit gun je toch ieder kind?

Directeur Basisschool Europa Erik Wassens is trots op het eindresultaat: “We hebben hier met zijn allen zoiets moois neergezet in zo’n korte tijd. Voor ons als school is dit plein ontzettend belangrijk. We willen kinderen steeds meer buiten lesgeven, dus dit past perfect bij onze ontwikkeling als school.” Hij wijst om zich heen. “Moet je kijken wat we kinderen nu te bieden hebben. Dit gun je toch ieder kind?”

(1/3) Flora

(1/3) Flora

(2/3) Memo

(2/3) Memo

(3/3) Sutu

(3/3) Sutu

Van droomplan naar werkelijkheid

Mannes Verwer geeft afwisselend gymles op de basisschool Europa en verzorgt samen met Krajicek Scholarshippers de activiteiten op de Playground. Zijn doel: kinderen in hun vertrouwde omgeving in contact brengen met sporten en bewegen. “Kinderen spelen steeds minder buiten en zitten steeds meer naar een scherm te staren. Daar vormen de kinderen uit deze wijk geen uitzondering in.”

Verwer zet zich in voor jong en oud: “Ik ben als combinatiefunctionaris altijd op zoek naar nieuwe trends en ontwikkelingen om mensen aan het bewegen te krijgen. Of het nu kinderen zijn of mensen op leeftijd.” Ook aan die laatste groep is namelijk gedacht. De jeu de boules baan is opgeknapt en er ligt nu een beweegtuin voor ouderen. Verwer: “Deze interactieve Playground gaat iedereen een enorme boost geven. En het is goed voor het draagvlak. Dat er zoveel moeite wordt gestoken in een nieuw plein, laat zien hoe belangrijk sport en bewegen zijn.”

Toen Yalp en de Krajicek Foundation met dit plan kwamen kon Mannes het bijna niet geloven. “Niet normaal! Wat een droomplan! Maar wat toen nog een droomplan was, is nu werkelijkheid geworden.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.