OPENBARE RUIMTE

Twee tijdelijke Sutu's met Solar paal in België

Sutu, het populaire muurtje trappen

De Sutu is het aloude en nog altijd populaire muurtje trappen in een nieuw jasje, De (voet)balmuur is perfect als laagdrempelig toegankelijke wijk- of recreatievoorziening, maar ook geschikt voor professionele voetbaltrainingen op hoog niveau. De balmuur Sutu bevat 16 lichtgevende vlakken die meten als ze met een bal geraakt worden. En met de Yalp Solar zijn stroomkosten dankzij de zon nihil.

Verplaatsbaar en tijdelijk toepasbaar

De Sutu is uitermate geschikt als tijdelijke oplossing. Hij is eenvoudig verplaatsbaar, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een pop-up Sutu plek te maken en dat biedt mogelijkheden. Mogelijkheden als financiering wat lastig is, als een plek maar tijdelijk beschikbaar is of je eerst wil testen of het wel echt het juiste toestel is. Onze Solarpaal maakt het nog eens extra eenvoudig, als er bijvoorbeeld geen stroommogelijkheid is. Om België meer kennis te laten maken met onze Sutu hebben we daarom in samenwerking met de Jan Vertonghen Foundation een winactie op poten gezet.

Winactie in samenwerking met de Jan Vertonghen Foundation

De Jan Vertonghen Foundation wil kinderen stimuleren om meer buiten te sporten, spelen en bewegen door eigentijdse speelomgevingen of playgrounds te creëren. Dit sluit perfect aan bij onze activiteiten en daarom bundelen we onze krachten. In samenwerking met de Jan Vertonghen Foundation hebben we twee tijdelijke Sutu voetbalmuren verloot met een WK winactie. De gelukkige winaars zijn de gemeente Westerlo en Mechelen in België. Ondertussen kunnen bewoners van de gemeente gebruik maken van deze geweldige toevoeging speel- en sportplezier.

Winnaars WK actie

Tijdens de WK actie konden gemeenten in België zich inschrijven voor een loting waarbij één Sutu, voor een jaar, gegarandeerd werd verloot. Won België het WK, dan zouden er vijf Sutu’s verloot worden. Waarom vijf? Dat is het rugnummer van de Rode Duivel Jan Vertonghen. Helaas kwamen de rode duivels niet verder dan de poulfase. Maar door het overweldigende enthousiasme rondom de actie besloten we een tweede winactie op te zetten, waarbij een tweede Sutu voor een half jaar gewonnen kon worden. De winnaar waren de gemeente Westerlo (één jaar) en Mechelen (half jaar).

Nog meer sportiviteit dankzij de Jan Vertonghen Foundation

Beide gemeenten hebben de kans gekregen om hun openbare ruimtes te verrijken met deze tijdelijke faciliteiten en hebben ze met open armen ontvangen. De voetbalmuren zijn een geweldige manier om de buurtbewoners samen te brengen, sportieve activiteiten te stimuleren en een gezonde levensstijl te bevorderen. De inwoners van Westerlo en Mechelen kunnen genieten van deze fantastische voetbalmuren.

De samenwerking met de Jan Vertonghen Foundation benadrukt het belang van sport en gemeenschapsbetrokkenheid. De foundation, opgericht door voetballer Jan Vertonghen, heeft als doel om jongeren de kans te geven om hun sportieve vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd sociale en maatschappelijke waarden te stimuleren.

Gemeente Westerlo sportpark de Beeltjens

In de gemeente Westerlo is de cheque overhandigt aan Wethouder Wim Boeckx. Hier staat de Sutu met Solarpaal één jaar gratis in het sportpark De Beeltjens. De Beeltjens is een populair sportpark waar veel sporten uitgeoefend kunnen worden. De Sutu heeft een mooie ruime plek gekregen naast de sporthal. De Sutu staat voor een groot hek dat dienst als ballenvanger, waardoor het speelplezier nog groter word.

"Ik trapte vandaag mijn eerste balletje naar zo’n voetbalmuur. Het is uitdagend. Het is leuk dat de bal steeds terugbotst en je die niet altijd moet gaan halen. Als bijkomende training is dat weleens leuk.”

Stad Mechelen park Donkerlei

In Stad Mechelen staat de Sutu met Solar een half jaar in het sportpark Donderlei. Het binnengebied van de Donkerlei is een groen buurtparkje waar ontmoeting, ontspanning, sport en spel centraal staan. Een plaats waar kinderen zich uitleven, jongeren hun favoriete sport beoefenen en senioren bijpraten. Schepen van Jeugd en van Sport Abdraham Labsir mocht de cheque in ontvangst nemen: “De Sutu is een prachtige aanvulling voor dit park, waar buurtsport al heel wat kansengroepen bereikt. Het is een plek waar jongeren zich volop kunnen ontplooien.” Tijdens de opening praatten mensen vol enthousiasme over de nieuwe Sutu:

“Je kunt alleen of samen met vrienden spelen.  Hoe cool is dit!”

“Ik was nog nooit naar dat speelterrein geweest.  Toen de Sutu hier kwam en de aanwezigheid van Jan Vertonghen op de opening Sutu op het pleintje, heb ik vele nieuwe mensen uit de buurt leren kennen.” 

Stroom van de zon

De voetbalmuren zijn aangesloten op de Solarpaal die zorgt voor alle nodige stroomvoorziening. Vaste stroomkabels zijn hierdoor niet nodig, waardoor het toestel ook gemakkelijk verplaatst kan worden. De integratie van zonne-energie benadrukt het milieuvriendelijke karakter van deze installaties en draagt bij aan een groenere toekomst.

Verbeter je voetbalskills

De Sutu’s, interactieve voetbalmuren van hoogwaardige kwaliteit, bieden een unieke ervaring voor voetballiefhebbers van alle leeftijden. Met de spellen op elk niveau kunnen spelers hun schietvaardigheden verbeteren, hun precisie testen en deelnemen aan diverse uitdagende teamspellen. De interactie maakt de voetbalmuur een populaire activiteit voor zowel individuele spelers als groepen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.