Zorg

Beweegtuin voor WZH Leilinde en WZH Rustoord in den Haag

Beweegtuin voor WZH – samen meer bewegen

Zorginstellingen WZH Leilinde en WZH Rustoord zijn een beweeg- en beleeftuin rijker. Olga Commandeur, bekend als oud-topsportster en van het tv-programma ‘Nederland in Beweging’ opende de beweegtuin: “Vandaag open ik de beweegtuin, maar dat is nog maar het begin. 25 medewerkers van de zorginstellingen hebben als onderdeel van Ouderen in Beweging een train- de-trainer cursus gekregen hoe ze moeten omgaan met de verschillende beweegtoestellen. Deze trainers gaan hier straks zelf trainingen en bijeenkomsten voor ouderen organiseren”.

Beweegtuin op dakterrassen 

Zorginstellingen WZH Leilinde en WZH Rustoord in Den Haag hadden de wens voor een beweeg- en belevingsgerichte tuin op hun bestaande dakterrassen. Niet alleen om de ruimte beter te benutten, maar ook om cliënten meer mogelijkheden tot activiteit te bieden. De daktuin draagt bij aan een kwaliteit van leven en sociaal contact met medebewoners, kinderen, familie, buurtbewoners en vrijwilligers uit de zorginstelling. Door de combinatie van beleven en bewegen is het geheel toepasbaar voor verschillende doelgroepen te weten PG (PG+) en somatiek.

Actieve leefstijl voor ouderen

De tuin is ontworpen door Yalp in combinatie met door in dementie en ouderenproblematiek gespecialiseerde deskundigen samen met gebruikers. WZH vindt het belangrijk dat bewoners en cliënten ondersteund worden in een gezonde en actieve leefstijl, waar bewegen onderdeel vanuit maakt. Meer bewegen draagt bij aan een verbeterde balans, coördinatie en vergroot daarmee de zelfstandigheid.

"Naast dat het goed is voor de gezondheid heeft het bewegen ook een sociaal aspect. Door te bewegen in groepsverband kunnen ouderen hun ervaringen delen en nieuwe mensen ontmoeten."

(1/3)

(1/3)

(2/3)

(2/3)

(3/3)

(3/3)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.