Beweegtuin Vught

Speciale beweegtuin voor slechtziende en blinde ouderen nodigt uit tot bewegen

3 oktober 2018 opende Visio de Vlasborch in Vught een beweegtuin voor slechtziende en blinde ouderen. Deze mooie tuin heeft speciale voorzieningen die de toegankelijkheid voor slechtziende ouderen en blinden vergroten, zoals geleidelijnen en een paal met gesproken instructies voor het gebruik van de beweegtoestellen.

De beweegtuin is samen met Yalp speciaal ontworpen voor mensen met een visuele beperking. Dit maakt de beweegtuin uniek”.

De beweegtuin wordt goed ingezet voor verschillende activiteiten 

De beweegtuin wordt ingezet tijdens individuele uren, in groepsverband door cliënten en door de fysiotherapeut. Elke 2e zaterdag van de maand vindt de ‘gezonde combinatie’ plaats. Hier kunnen naast cliënten ook buurtbewoners aan deelnemen. Samen bewegen en elkaar ontmoeten staat hierin centraal. Want samen bewegen is toch veel leuker dan alleen!

“De cliënten zijn erg blij met de beweegtuin. Doordat cliënten hier elkaar ontmoeten en samen kunnen bewegen, leren zij elkaar kennen. Zo maken cliënten ook contact met mensen uit de buurt.” – Kim van Kempen

Op een gezellige manier in beweging zijn

Tot slot Hans van de Griendt, directeur Wonen en Dagbesteding Ouderenzorg van Koninklijke Visio over de beweegtuin: “We zijn als woon-zorgcentrum voor slechtziende en blinde ouderen heel trots op de vrij toegankelijke beweegtuin. Wat we voor ogen hadden blijkt te werken: de beweegtuin nodigt uit om op een leuke en gezellige manier in beweging te zijn”.

(1/5) - Beweegtuin Vught

(1/5) - Beweegtuin Vught

(2/5) - Beweegtuin Vught

(2/5) - Beweegtuin Vught

(3/5) - Beweegtuin Vught

(3/5) - Beweegtuin Vught

(4/5) - Beweegtuin Vught

(4/5) - Beweegtuin Vught

(5/5) - Beweegtuin Vught

(5/5) - Beweegtuin Vught

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.