Zorgpark 's Heeren Loo in Ermelo

In een prachtige bosrijke omgeving ligt het zorgpark van ’s Heeren Loo Ermelo. Hier wonen en werken mensen met een verstandelijke beperking. Op het zorgpark in Ermelo is voor jong en oud, met en zonder beperking van alles te beleven. In 2018 is er op het park een start gemaakt om actief bewegen op een unieke en speelse manier te stimuleren met de Sona. Door het succes van op een speelse manier bewegen met de Sona is er een fit&fun pad met beweegtoestellen gerealiseerd. Naast het fit&fun pad is er ook dit jaar een interactieve voetbalmuur op het park te vinden. Zo is er voor alle leeftijden en niveaus genoeg reden om buiten te bewegen.

Actief buiten bewegen in Ermelo

Vanaf het moment van plaatsing van de Sona in 2018 is er een start gemaakt met actief buiten bewegen op een unieke speelse manier. Het eerste interactieve speeltoestel werd geplaatst. Manager projecten bij ’s Heerenloo Freek Hoogezand: “Sona zorgt voor bewegen in de buitenlucht op een speelse manier. De Sona heeft ons enthousiasme aangewakkerd om bewegen in de buitenlucht op een fun-manier op de kaart te zetten. We kwamen met het idee om een Fit&Fun pad te realiseren met verschillende beweegtoestellen. Door er een echt pad van te maken met toestellen voor verschillende niveaus, kunnen wij al onze doelgroepen fit & fun aanbieden. Op het pad kom je toestellen tegen die verschillende oefeningen opleveren. Zowel gericht op activiteit als op samenwerking. Samen actief zijn is leuker dan alleen”.

Ook de inwoners van de Gemeente Ermelo tonen belangstelling voor de toestellen in het park. Freek: “Volwassenen en kinderen weten door mond op mond reclame de toestellen in het park te vinden. De sportieve mensen gebruiken bijvoorbeeld het Fit&Fun pad als ondersteuning van hun training”.

Het belang van bewegen voor mensen met een beperking

De Sona speelt muziek en geeft beweegopdrachten. Bovenin de boog zit een camera die precies ziet wat de personen op de vloer doen. Spelers kunnen hier diverse spellen spelen. Freek: “Wij merken dat de boog mensen aanspoort tot beweging. Voor mensen met een verstandelijke beperking is voldoende bewegen niet altijd vanzelfsprekend. Vanwege bijkomende (ernstige) fysieke beperkingen, maar ook vanwege veiligheidsaspecten en beperkte tijd die begeleiders hebben om gerichte bewegingsactiviteiten te ondernemen. Wanneer begeleiders zich meer bewust zijn van het belang van bewegen, neemt de mate van bewegen van cliënten ook aanzienlijk toe. Buiten bewegen op de interactieve speeltoestellen komt ten goede aan de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast heeft het ook een positieve uitwerking op het lichaamsbewustzijn, het ruimtebewustzijn en het aangaan van sociale contacten”.

“Begeleiders kunnen cliënten en hun verwanten motiveren en stimuleren buiten te gaan bewegen”

Naast een Sona beweegboog nu ook een Sutu voetbalmuur

Zorgpark ’s Heeren Loo is erg enthousiast over interactief spelen en koos daarom dit jaar ook voor het plaatsen van een Sutu voetbalmuur bij het Kind & Jeugdcentrum. Freek: “De Sona hadden we natuurlijk al een tijdje en die viel direct in de smaak, niet alleen door bewoners van het park, maar ook door inwoners van Ermelo en omstreken. En de Sutu is letterlijk en figuurlijk een schot in de roos!”

Meer gezelligheid en kleur in het park

“De samenwerking met Yalp was fantastisch, zowel in het meedenken en het adviseren, als wel de samenwerking met andere bedrijven die mee hebben gedaan in de ontwikkeling en het ontstaan van het Fit&Fun pad. Naast de fijne samenwerking zorgen de interactieve speeltoestellen voor meer gezelligheid en kleur in het park. Dat hebben we te danken aan Yalp!”

(1/4)

(1/4)

(2/4)

(2/4)

(3/4)

(3/4)

(4/4)

(4/4)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.