MVO bij Yalp

Profit

Yalp levert een positieve bijdrage aan de (lokale) economie. Dit is niet alleen financiële steun, maar bevat ook sociale bijdragen. Als leverancier van speeltoestellen en sportproducten zijn wij ons bewust van de maatschappelijke rol die wij vervullen. Yalp maakt de betrokkenheid bij de maatschappij onder andere tastbaar door de steun aan vele goede doelen of door het steunen lokale sportverenigingen. Hiermee proberen we een positieve bijdrage te leveren aan de lokale economie.

Maatschappelijke betrokkenheid

Yalp een aantal verenigingen uit de regio steunt? Yalp maakt zijn maatschappelijke betrokkenheid bij de regio zichtbaar door plaatselijke verenigingen en activiteiten te steunen die bijdragen aan sport en cultuur en het net als Yalp belangrijk vinden om plezier te beleven aan bewegen. Denk hierbij aan de Reggehof; het theater voor Hof van Twente, club- en teamsponsoring van sportverenigingen en evenementensponsoring.

Steun aan goede doelen

In de laatste jaren heeft Yalp met de vrijwillige hulp van haar medewerkers een aantal speelplekken gerealiseerd bij instanties waar dit het hardst nodig is, maar waar niet altijd de middelen zijn om dit te realiseren. Als dat vervolgens lukt is het voor de ontvanger vaak overweldigend, men had een schommel verwacht en krijgt een nieuwe speeltuin. Tegelijkertijd realiseren we ons door deze projecten ook hoeveel mensen zich in onze maatschappij belangeloos inzetten om anderen te helpen.

Yalp heeft al een aantal prachtige goede doelenprojecten gerealiseerd bij:

  • De Korenschoof in Reutum
  • Zorgboerderij Haaksbergen
  • Mappa Mondo in Wezep
  • Villa Pardoes in Kaatsheuvel
  • De Rietpluim in Almelo
  • Zorgboerderij Erve Tankink in Ambt-Delden

Stichting Heppie

Yalp heeft een bijzondere band met stichting Heppie. Deze stichting zet zich in voor kinderen in Nederland die het niet makkelijk hebben. Kinderen waaraan je op het eerste gezicht niet zomaar iets ziet, zoals kinderen die niet meer thuis bij hun ouders kunnen wonen of kinderen met een stoornis die het niet zomaar lukt om met anderen te spelen. Maar ook kinderen met ernstig zieke ouders of met geldproblemen thuis, waardoor ze niet of nauwelijks de eigen voordeur uitkomen. We zijn trots dat we partner mogen zijn van Stichting Heppie en hebben ze een Sona geschonken, zodat de kinderen bij stichting Heppie onbezorgd kunnen spelen.

Jantje Beton

Met de opbrengst van collectes maakt Jantje Beton de buitenspeelruimtes in het land zo leuk mogelijk. Dit sluit geheel aan bij de missie van Yalp; uitdagende omgevingen creeëren die iedereen uitnodigen tot spelen, sporten en bewegen, maar vooral tot plezier maken! Wist je dat Yalp speciaal voor de collecte actie van Jantje Beton een Sona beschikbaar stelde, die gewonnen kon worden voor de kinderen in de buurt? Iedereen die Jantje Beton steunde in de collecte maakte kans op de interactieve Sona. Een jaar laten werd de collecteactie herhaald met een vogelnestschommel van Yalp.

Stichting Join4Energy

Bijna tweehonderd wielrenners doen ieder jaar mee aan de Mont Ventoux Challenge in Frankrijk. Met de tocht wordt geld opgehaald voor de stichting Join4Energy, een stichting die zich inzet om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Twee jaar achter elkaar zette een delegatie van Yalp zich in voor dit goede doel en ze hebben een prachtig sponsorbedrag bij elkaar gehaald van ruim €23.000 (2012) en €41.384 (2013).

3fm Serious Request

In 2012 stond Yalp drie dagen lang in het centrum van Enschede met de interactieve voetbalmuur Sutu. Voor één euro konden mensen twee schoten lossen op de Sutu en proberen zo hard mogelijk te schieten. Ook konden mensen bieden op een speeltuin in de Serious Request veiling. Een speeltuinvereniging bood maar liefst € 7.503,- voor het goede doel. Ons montageteam kwam deze speeltuin vervolgens kosteloos en in eigen tijd bij de winnaar van de veiling plaatsen. Serious Request was in 2012 met een totale opbrengst van ruim 12 miljoen euro een groot succes! De medewerkers van Yalp waren ook enorm blij met dit bedrag en hebben zelf een mooi steentje bijgedragen met een totaalbedrag van €10.099.

Elastiekenkoers

De Elastiekenkoers is een stichting voor en door inwoners van de Hof van Twente. Met een wielertocht van ca. 170 km zamelt de Elastiekenkoers geld in voor lokale projecten. De Stichting heeft o.a. als doel jeugdige inwoners van de Hof van Twente met een ernstige aandoening te ondersteunen bij hun ziekte, een wens te vervullen of de behandelende instelling te ondersteunen met praktische hulp. Yalp heeft 5 jaar lang met een delegatie de Elastiekenkoers gefietst. Jaarlijks wordt door de Stichting een andere doelgroep bepaald. Bij de laatste editie werd er gefietst voor de zorgboerderijen in Hof van Twente. Yalp schonk één van de zorgboerderijen een nieuwe speeltuin.

Maroc Travel

Yalp schonk via de organisatie Maroc Travel een speeltuin aan een schooltje in het plaatsje Imlil. De speeltuin werd geplaatst door lokale monteurs aan de voet van de hoogste berg van Marokko. De Toubkal.  Veiligheid staat centraal bij de aanleg van iedere Yalp-speeltuin en dus wordt er een valondergrond aangelegd onder de speeltoestellen. Om te zorgen dat het zand wat ze uit de rivierbedding gaan halen (met muildieren) om onder de speeltoestellen aan te brengen niet verdwijnt met regen en sneeuw bouwen ze er een muur omheen. De speeltuin kwam uiteindelijk onder een overkapping. Zo kunnen de kinderen in elk geval ook bij regen en sneeuw en in de winter binnen spelen. Wist je dat de Toubkal bijzonder is voor Yalp? Het team beklom de berg en stond gezamenlijk op de top!

Stichting Goal

GOAL is een stichting die staat voor ‘Scoren vóór en mét mensen die een zorgbehoefte hebben’. Stichting Goal heeft als doel om het deelnemen aan recreatieve activiteiten voor mensen met een zorgbehoefte toegankelijk te blijven houden door het leggen van sociale lokale verbindingen tussen zorginstellingen en bedrijven. Het hele jaar door organiseert Stichting Goal recreatieve activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderen met een zorgbehoefte. In 2020 kregen de bewoners van TMZ, ZFO en DTZC een uniek ijsfestijn aangeboden door Yalp en de IJsbaan Twente. Het was een sensationele middag waar mensen met een verstandelijke beperking en kwetsbare ouderen een middag ijsplezier beleefden. Dat varieerde van “De Curlinquiz” waar Gianni één van de teamcaptains was, tot aan een demonstratie kunstschaatsen door Lara ter Mors, een groot talent uit de regio. En natuurlijk mocht iedereen rondjes schaatsen, of in een rolstoel mee, voortgeduwd door de mensen van Yalp of Gianni. In 2021 hebben Yalp en Stichting Goal de handen ineen geslagen om zeer speciale olympische spelen te organiseren: de Yalp Goalympics. Lees er meer over in de blog.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.