Openbare ruimte

Varenwoltlanden Enschede

De Varenwoltlanden in Enschede is voorzien van een nieuw calisthenicspark. Initiatiefnemer Rowan Küthe, eigenaar van Calisthenics Twente, speelt in samenwerking met de gemeente Enschede en Stichting Wijkbudget Stroinkslanden in op het tekort aan buitensportvoorzieningen in de stad met de realisatie van dit calisthenicspark. Het doel hierbij is om het sport- en beweegaanbod en de sportparticipatie in de wijk te verbeteren door zo veel mogelijk bewoners in Enschede en Twente te motiveren, inspireren en te enthousiasmeren. Niet alleen het toestel, maar ook de betonblokken, stippen, strepen en ladder zorgen ervoor dat gebruikers veel verschillende oefeningen kunnen doen.

"Met behulp van de calisthenics kunnen op meerdere plekken, in verschillende wijken, mensen (uiteindelijk zelfstandig) trainen zonder dat ze daar financiële middelen voor nodig hebben."

Calisthenics in de openbare ruimte

Als er een vorm van lichaamsbeweging een sprong in populariteit heeft gemaakt de afgelopen jaren dan is het calisthenics wel. Met calisthenics vergroot je onder andere je spierkracht en flexibiliteit met specifieke oefeningen. Bij een calisthenics workout gebruik je je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Je werkt dus niet met gewichten of weerstandsapparaten. Je doet alles met je eigen lichaamsgewicht. Het draait hierbij om zwaaien, rekken, optrekken, opdrukken, duwen, buigen en springen.

De populariteit van calisthenics komt niet alleen vanuit het feit dat het gratis is, het brengt meer voordelen met zich mee. Zo is sporten in de buitenlucht goed voor je weerstand en wordt het vaak als prettiger ervaren dan binnen sporten. Daarnaast kun je zelf je moment kiezen en zit je niet vast aan openingstijden van een sportschool.

Lees meer over calisthenics

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.