Openbare ruimte

Multisportveld aan de Meulenbeldlaan in Almelo

“Kom je buiten spelen?” Niets is leuker dan samen met je vriendjes buiten spelen in de wijk. In het Haghoekpark aan de Meulenbeldlaan in Almelo staat sinds 2016 een groot multi-court sportveld, ook wel ‘De Classic’ genoemd. In de Haghoek en omgeving wonen veel kinderen die op dit veld kunnen samenkomen om samen te spelen.

De Classic voor verschillende spelvormen

De Classic is een multifunctioneel sportveld met twee baskets, twee grote doelen en vier kleine doeltjes over de lengte van het veld. Dit maakt dit sportveld geschikt voor veel verschillende spelvormen zoals voetbal, hockey, handbal, tennis, basketbal, trefbal en korfbal. Er is voldoende ruimte voor grote groepen kinderen en verschillende sporten kunnen tegelijkertijd worden gespeeld. De boarding aan de binnenkant is geheel vlak afgewerkt en maakt deel uit van het spel. Door de schuine hoeken komt het spel nooit stil te liggen!

Extra speelplezier met roosterboarding

Het sportveld aan de Meulenbeldlaan heeft een roosterboarding. Het voordeel van een rooster is dat de boarding vlak is en dicht op elkaar zit, zodat de bal tijdens het spelen altijd recht weerkaatst. Veel sportvelden hebben een spijlenboarding. Spijlen zijn rond en kaatsen de bal alle kanten op en een hockey puck kan er eenvoudig doorheen. Met een roosterboarding kan het spel langer doorgaan en wordt het speelplezier vergroot.

Jouw sportveld op maat

De Yalp sportvelden zijn modulair, wat betekent dat het mogelijk is om de afzonderlijke onderdelen aan elkaar te koppelen of los te plaatsen. Hierdoor zijn veel speelse en afwijkende vormen mogelijk. Denk aan velden waar openingen in zitten en waar met diverse hoogtes wordt gewerkt. Door te spelen met lijnen, vlakken en kleuren in de ondergrond ontstaan er niet-gedefinieerde spelvormen die voor de spelers vrij zijn voor interpretatie. Dat daagt de creativiteit van spelers uit en geeft ze de mogelijkheid om zelf spellen te bedenken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.