Maak kennis met Lappset Nederland

Hoe zit het tussen Yalp en Lappset Nederland?

Maak kennis met Lappset Nederland

Waar je ons tot nu toe herkende aan de naam Yalp Netherlands, worden we in 2024 Lappset Nederland. Maar veel verandert er niet! We zijn nog steeds de expert op gebied van spelen en sporten. In plaats van een oranje jas dragen we een roze. En we nemen de telefoon nét iets anders op. Maar we blijven vooral plezier maken. Wisselen nog steeds kennis met elkaar uit. Blijven inspelen op jouw behoeften. Creëren zo nóg onvergetelijkere ruimtes die uitdagen om te bewegen. En dat alles met de hands on mentaliteit die je van ons gewend bent. Ontdek de kracht van plezier onder onze nieuwe naam. Yalp wordt Lappset met haar slogan: Movement for every heartbeat.

 

Campangepagina Yalp wordt Lappset

De tijdlijn van Yalp naar Lappset

1980: Hoe we vroeger begonnen te spelen als Lappset

Al vanaf 1980 leveren we onder de naam Lappset uitdagende Lappset speel- en sporttoestellen in Nederland. Kwalitatief hoogwaardig in de markt, in materiaal en speelwaarde. En: als team!

2006: Hoe we ons spel ontwikkelden als Yalp

Vanaf 2006 zijn daar unieke interactieve toestellen bijgekomen, vanuit onze eigen ontwikkeling, onder de naam ‘Yalp’. Je weet wel, het omgekeerde van ‘Play’.

Welke toestellen? Die interactieve toestellen die (op zonne-energie) in parken, wijken, in de recreatie en op schoolpleinen staan. Met veel trots presenteerden we als eerst de prijswinnende interactieve dans- en speelboog Sona, gevolgd door de Sutu, Memo,  Fono, Toro en Luna. Er begon een nieuw tijdperk van spelen! A New Way To Play. Tegenwoordig vind je onze interactieve speeltoestellen over de hele wereld en brengen we mensen van alle leeftijden in beweging door een unieke speelervaring.

2012: Hoe we véél meer vrienden kregen binnen Lappset

We hebben ons ingezet om ons spel vanuit Yalp zelf internationaal te maken. Maar het bleek veel beter om samen te werken met een grote ervaren vriend (Lappset is opgericht 1970). In 2012 sloegen we de handen ineen met Lappset Group (Finland).

Yalp werd dochter van de Lappset Group. Zo kregen we als Yalp toegang tot het wereldwijde netwerk dat de Lappset Group heeft. De competitie werd flink uitgebreid met nog meer spelers. Daar werden onze kansen in het spel beter van.

2020: Champions League voor Yalp en Lappset!

Vanaf 2020 werken we nog intensiever samen met onze moeder, Lappset Group in Finland. De organisaties zijn geïntegreerd in samenwerking, waardoor we het beste uit beide werelden nog intensiever combineren. Dit betekent dat we niet alleen op het WK spelen, maar ook de Champions League van de speeltoestellenbranche, met onze internationale teams. De beste collega’s spelen nu onderling samen. En dat werpt zijn vruchten af.

2024: Het speelt dus al een tijdje, Yalp wordt Lappset

Het moment is daar. De kroon op de samenwerking, de bevestiging van dat het goed is. Yalp Netherlands wordt Lappset Nederland.

Visie, missie en waarden komen samen

Wij, Yalp en Lappset, delen een visie en missie die perfect bij elkaar passen en dat maakt het zo sterk. Geen grote veranderingen, wel veel voordelen en een nog sterkere impact. De samenwerkingen tussen onze bedrijven en afdelingen zijn sterker dan ooit en onze processen liggen op één lijn. Samen werken we aan één doel: spelen, sporten, bewegen en ontmoeten de wereld in brengen. Een betekenisvolle buitenruimte!

Een gezamenlijke visie, die ook Lappset drijft

Our dream is to strengthen the heartbeat of more than a billion people by 2030.

Onze visie is het versterken van de hartslag van meer dan een miljard mensen door hen hét plezier van bewegen, spelen en sporten te laten ervaren via onze producten en diensten.

Onze maatschappelijke missie in een nieuw jasje

Our mission is to improve the wellbeing of the world by creating inspiring playces that stretch the imagination, foster learning, respect the environment and encourage activity for all mankind.

Onze missie is het creëren van inspirerende en uitdagende omgevingen die iedereen wereldwijd uitnodigen tot spel, sport en plezier, de verbeelding prikkelen, ontwikkeling bevorderen en ieder op duurzame wijze stimuleren actief te zijn.

Vaste waarden

 • Groei is onze passie.
 • Verantwoordelijkheid zit in ons DNA.
 • We respecteren en motiveren.
 • Succes is ons plezier.

“Al meer dan 40 jaar durven wij het anders te doen.”

De spelvoordelen die jij ervaart

Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

 • We bundelen kennis en weten daardoor meer, dat maakt (de ontwikkeling van) onze producten nog beter.
 • We hebben een groter team met meer, bredere en diepgaandere expertise.
 • We zijn nauwer betrokken bij de ontwikkeling van producten en ontwikkelingen op gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, daardoor hebben we meer invloed op het eindresultaat.
 • We kunnen, ook voor de Nederlandse markt, producten specifieker ontwikkelen.
 • De producten die we samen ontwikkelen, sluiten beter aan bij de doelgroep en de wensen en eisen die zij hebben
  We hebben samen een completer en breder assortiment.
 • We combineren interactief met traditioneel.
 • Finse duurzaamheid staat vanzelfsprekend meer centraal en dat zie je terug in onze productie en producten.
 • We maken gemakkelijker gebruik van maatwerkmogelijkheden en thematisering in samenwerking met Lappset Creative Works.
 • Onze R&D Nederland ontwikkelt samen met Lappset Finland en daar komen nog betere producten uit.
 • We blijven het team dat het op een andere manier doet en voor een 9+ ervaring gaat, onze achtervang en de basis wordt beter.
 • Vanuit het hele bedrijf komt meer focus op Nederland, Nederland is belangrijker geworden binnen het totaal
  Lappset en duurzaamheid gaan hand in hand. Door de krachten te bundelen, kunnen we duurzamere keuzes maken.

Dit alles zorgt voor meer klantwaarde. We kunnen onze producten en diensten nog beter en passender maken, behoeften en wensen beter integreren en sturen op wat echt belangrijk is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.